F1-guru vertailee tylyllä tavalla Kimi Räikköstä Max Verstappeniin!

Red Bullin F1-tiimin teknisenä johtajana toimiva suunnittelijaguru Adrian Newey vertailee Kimi Räikköstä ja Max Verstappenia toisiinsa suomalaiskuskin kannalta tylysti.

Newey operoi takavuosina Räikkösen kanssa samaan aikaan McLarenilla. Red Bullin nykykuski Verstappen on puolestaan tullut tutuksi yhteisten viime vuosien aikana.

– Et koskaan ajattelisi, että hän on vain 22 vuotta, kun katsot, miten Max toimii radalla. Kisaviikonlopun aikana hän on todella yksi johtajista tiimissä. Se osoittaa, että on tärkeämpää, miten kauan teet jotakin, kuin mikä on varsinainen ikäsi, Newey sanoi Motor Sport Magazinen podcastissa.

Suunnittelijavelho viittasi samalla Verstappenin moniin kartingradalla nuorena viettämiin tunteihin.

– Radalla vietetyssä ajassa ei ole niin suurta eroa kuskeihin, jotka aloittivat kisaamisen myöhemmin ja liittyivät formula ykkösiin myöhemmällä iällä.

Kehuessaan Verstappenia Newey kommentoi toisenlaisin sanankääntein Kimi Räikköstä, joka debytoi F1:ssä 21-vuotiaana Sauberilla vuonna 2001.

– Kimi oli todellinen aloittelija tuohon aikaan. Hän ei ollut kykeneväinen johtamaan tiimiä tai olemaan kiistaton numero ykkönen, Newey tylytti.

Jo seuraavaksi vuodeksi 2002 Räikkönen vaihtoi suurempaan talliin McLarenille, jossa Newey tuohon aikaan työskenteli.

– Kauden 2005 aikoihin hän oli tiimin ykköskuski. Iästään huolimatta hänellä ei kuitenkaan ollut tiimissä sellaista ylivoimaa, joka Maxilla on nyt, Newey paalutti.

Vuoden 2007 maailmanmestari Räikkönen, 40, ajaa nykyään Alfa Romeolla.

Lue myös:

    Uusimmat