F1-asiantuntija suosittelee tallipomolle yläkertaan siirtymistä – ”Menestys on täysin kiinni huomisesta, ei eilisestä”

Jo kaksi vuotta F1-sarjan hännänhuippuna ajanut Williams-talli tarvitsisi nyt ulkopuolisen tallipäällikön uudistamaan toimintaa, näkee F1-asiantuntija Martin Brundle. Tämä tarkoittaisi hänen mukaansa apulaistallipäällikön virkaa hoitaneen Claire Williamsin siirtämistä muihin tehtäviin perheyrityksessä.

Claire Williams on pyörittänyt isänsä Frank Williamsin mainetta niittänyttä tiimiä vuodesta 2013 lähtien. Vielä ensimmäiset kaudet olivat menestyksekkäitä, mutta siitä on lähtenyt jyrkkä alamäki, jolle ei näy loppua, vaikka pohja näyttää tulleen vastaan jo moneen kertaan.

Sky Sportsilla asiantuntijana toimiva entinen F1-kuski Martin Brundle on seurannut brittitallin taaperrusta jo sen verran pitkään, että hänen mielestään Williamsilla olisi nyt tarve uudistua.

– En ole siellä vastuussa etkä voi ikinä tietää, mitä et tiedä, mutta minä pyytäisin Clairea siirtymään yläkertaan enemmän puheenjohtajamaiseen tehtävään, Brundle kommentoi Motor Sport Magazinelle.

Brundle nostaa esiin kilpailijatalli McLarenin, jossa toimitusjohtaja Zak Brown hankki meritoituneen autourheilumiehen Andreas Seidlin pyörittämään vaikeuksiin joutuneen tallin käytännön toimintaa. Tuloksena oli komea harppaus MM-sarjan neljänneksi.

– Hankkisin sinne jonkun Andreas Seidlin kaltaisen ja antaisin heille täyden autonomian. F1-menestys on täysin kiinni huomisesta, ei eilisestä, Brundle näpäyttää maineikkaan menneisyyden omaavaa Williamsia.

Tulevalla kaudella Williamsin F1-autoja ajavat nuori brittilupaus George Russell ja hänen rinnalleen kovalla rahalla nouseva kanadalainen Nicolas Latifi.

Lue myös:

    Uusimmat