Entinen maailmanmestari uskoo: Valtteri Bottaksen menestys olisi Mercedekselle kovempi juttu kuin Lewis Hamiltonin voittokulku

Vuoden 1997 F1-maailmanmestari Jacques Villeneuve uskoo, että Mercedeksen kannalta olisi paljon parempi, jos heidän autollaan voittaisi joku muu kuin Lewis Hamilton.

Villeneuven mielestä Hamilton hyötyy tällä hetkellä Mercedeksestä enemmän kuin Mercedes Hamiltonista. Talli on vienyt nimiinsä seitsemän viimeisintä kuljettajien ja valmistajien maailmanmestaruutta. Kuljettajien mestaruuksista kuusi on tullut Hamiltonin tuomana. Nico Rosberg oli ykkönen vuonna 2016.

Omalla F1-urallaan Williamsilla, BARilla, Renault'lla ja Sauberilla ajanut Villeneuve uskoo, että vaihtelu tekisi Mercedeksen julkisuuskuvalle hyvää.

– Se, että Lewis on heidän autossaan, tuo heille paljon, mutta tilanne on enemmänkin sellainen, että Lewisin imago kasvaa, ei Mercedeksen. Siltä se vaikuttaa, Villeneuve sanoi formula1news.co.uk-sivuston mukaan

– Mikä todella kohentaisi Mercedeksen imagoa, olisi se, että he voittaisivat jonkun muun kuin Lewis Hamiltonin kanssa.

Alkavan kauden osalta Villeneuve viittaa Valtteri Bottakseen. Tallin tulevien vuosien kokoonpano ei sen sijaan ole vielä selvillä, sillä niin Hamiltonilla kuin Bottaksella on yksivuotiset sopimukset. Hamilton allekirjoitti omansa vasta helmikuussa.

– Osapuolet eivät selvästikään olleet asioista yhtä mieltä, oli kyse sitten taloudellisista tai sosiaalisista yksityiskohdista. Ymmärtääkseni Lewis halusi tehdä yhä vähemmän töitä ja saada yhä enemmän palkkaa, eikä se tietenkään niin toimi, Villeneuve tuumii.

Lue myös:

    Uusimmat