Mainos

F-Securelta levisi saastuneita sähköposteja

Suomalainen tietoturvayhtiö F-Secure levitti saastuneita sähköposteja englantilaisille asiakkailleen. Tietoturvayhtiölle kiusallinen virhe sattui viime viikolla, kun F-Securen Britannian toimiston työntekijälle sattui inhimillinen kömmähdys: sähköpostin ylläpitäjänä hän hyväksyi lähetettäväksi Netsky-madon saastuttaman sähköpostiviestin. Saastunut sähköpostiviesti lähti englantilaisille asiakkaille, jotka saavat sähköpostitse tietoja yhtiön uusista tuotteista.

Postituslistalla on muutamia tuhansia osoitteita. F-Securen tutkimusjohtaja Mikko Hyppönen myöntää, että moka on yhtiölle erittäin harmillinen.

-Kyllä tällainen on niitä hankalimpia tilanteita mitä virustorjuntayhtiölle voi tulla, Hyppönen sanoo. Moka havaittiin pian ja asiasta tiedotettiin kyseisille asiakkaille. Hyppösen tietoon ei tähän mennessä ole tullut, että F-Securen levittämä virus olisi tarttunut yhteenkään koneeseen.

-Tässä oli siinä suhteessa onni onnettomuudessa, että virus oli ennalta tunnettu. Iso osa postin saaneista oli meidän asiakkaitamme, joten oma tuotteemme pysäytti viruksen. Vastaava kömmähdys on sattunut muutamalle muullekin virustorjuntayhtiölle, mutta tapaukset ovat harvinaisia.

-Anteeksiantamatontahan tämä on, ei näin pitäisi koskaan päästä käymään, Hyppönen sanoo.

Uusia viruksia satelee

Hyppösen mukaan virustilanne on juuri nyt todella paha ja uusia virustyyppejä löytyy koko ajan. Kaikista kolmesta tunnetuimmasta virusperheestä (Netsky, Bagle ja Mydoom) oli tullut uusi versio muutaman tunnin sisällä.

-Tässä on selvä kinastelu meneillään näiden kolmen viruksen tekijöiden välillä. Virusten sisälle on piilotettu fuck you -tyyppisiä viestejä toisten virusten tekijöille. Hyppösen mukaan uusimmat Bagle-madon versiot osaavat poimia sähköpostiviesteihin vastaanottajayrityksen nimen. Tietoturvayhtiöiltä kuluu yleensä joitakin tunteja uuden virustyypin torjuvien ohjelmistopäivitysten tekemiseen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.