Expressen: Entinen korkea-arvoinen sotilas vaimoineen pidätettiin Ruotsissa – epäillään käsitelleen luvatta salassa pidettäviä tietoja

Ruotsin turvallisuuspoliisi Säpo otti tiistaina kiinni entisen korkea-arvoisen sotilaan ja hänen vaimonsa epäiltyinä salassa pidettävän tiedon luvattomasta käsittelemisestä, kertoo Expressen-lehti omien lähteidensä pohjalta. Säpo tiedotti tiistaina pidätyksistä, mutta epäiltyjen henkilöllisyyttä ei tuolloin kommentoitu.

Lehden tietojen mukaan tutkintaa käsitellään muutenkin erittäin salaisena, ja vangittuja säilytetään täysin ulkomaailmasta eristettyinä.

Expressen kertoo, että pidätetyllä entisellä sotilaalla oli pitkä ura puolustusvoimissa. Nykyisin hänen kerrotaan työskentelevän viranomaistehtävissä puolustusvoimien ulkopuolella. Lehden lähteen mukaan myös pidätetty vaimo on "herkäksi" luonnehditussa asemassa viranomaisen palveluksessa.

Tapaukseen liittyen Säpo on takavarikoinut tavaraa sekä pidätettyjen kodista että ainakin yhdestä muusta osoitteesta, Expressen kertoo. Takavarikoitujen esineiden joukossa on ainakin tietokoneita ja puhelimia. Myös epäiltyjen työpaikoille on tehty etsintöjä.

Expressenin mukaan Ruotsin hallituksen keskeisille ministereille ja puolustusvoimien korkeimmalle johdolle on kerrottu Säpon tutkinnasta.

Jutun syyttäjät ovat lehden mukaan samoja kuin viime vuonna Venäjän hyväksi vakoilusta Ruotsissa tuomittujen veljesten Peyman ja Payam Kian tapauksessa. Syyttäjät kieltäytyivät vahvistamasta mitään Expressenin tiedoista eivätkä osanneet arvioida, milloin tapauksesta voidaan kertoa lisätietoja julkisuuteen.

Suomen naapurimaissa paljastunut vakavia vakoilutapauksia – voisiko vastaavaa tapahtua Suomessa? 6:11
Suomen naapurimaissa on paljastunut vakavia vakoilutapauksia – voisiko vastaavaa tapahtua Suomessa?

Lue myös:

    Uusimmat