Mainos

Ex-naisystävä oikeudessa: Joutsenlahti uhkasi erottaa Aueria epäilleet

Ulvilan surmajutun ensimmäinen tutkinnanjohtaja Juha Joutsenlahti uhkasi erottaa kaikki tutkijat, jotka epäilivät Anneli Aueria syylliseksi surmaan.

TÄSTÄ ON KYSE:

Ulvilan surmajuttua käsitellään nyt neljättä kertaa oikeudessa.

Kyseessä on Vaasan hovioikeuden käsittely, joka pidetään Satakunnan käräjäoikeuden tiloissa Porissa.

Syytettynä on Anneli Auer, jota syytetään miehensä Jukka S. Lahden murhasta vuonna 2006.

Auer on todettu kaksi kertaa syylliseksi Satakunnan käräjäoikeudessa. Vaasan hovioikeus sen sijaan on kertaalleen katsonut Auerin syyttömäksi.

Hovioikeus pyrkii antamaan tuomionsa asiassa vuodenvaihteeseen mennessä.

Näin väittää syyttäjän kutsuma Porin poliisissa työskennellyt todistaja, joka seurusteli surman aikaan Joutsenlahden kanssa. Nainen muisteli oikeudessa, että erään tutkintatiimin palaverin jälkeen vuonna 2007 Joutsenlahti oli ollut erityisen tuohtunut.

- Hän sanoi, että ryhmässä oli taas otettu Auerin nimi esiin. Hän uhkasi erottaa seuraavan samaa vihjaavan henkilön välittömästi ja tehdä tästä tutkintapyynnön. Hän tuohtui kovasti joka kerta, kun asia nostettiin esiin, nainen sanoi.

Lisäksi todistaja kertoi yllättäneensä Joutsenlahden pariin otteeseen puhumasta Auerin kanssa puhelimessa esitutkintaan liittyvistä asioista.

Puolustuksen todistajan, Joutsenlahden alaisuudessa toimineen poliisin mukaan tutkinnanjohtaja ei uhkaillut tiimin jäseniä.

- Kaikki saivat tuoda mielipiteensä esiin ja sanoa ne ääneen. Auerin osuutta selvitettiin myös avoimin ovin, poliisi sanoi.

Syyttäjä kyseenalaisti poliisin näkemyksen siitä, että Auer olisi ollut tutkinnan alussa aito tutkintalinja.

Poliisin mukaan epäily Auerin syyllisyydestä vain jäi taka-ajalle, koska tutkintatiimi ei pitänyt sitä uskottavana linjana. Hän myönsi, että Auerin osuutta olisi voitu tutkia tehokkaammin, jos hän olisi ollut epäillyn roolissa alusta asti.

- Työkaluja olisi ollut enemmän, pakkokeinot ynnä muut.

Puolustuksen mielestä Joutsenlahden ex-naisystävän todistuksen uskottavuutta puolestaan söi se, että pariskunta on eronnut.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja