Kaksi F1-legendaa ylitse muiden – Lewis Hamiltonin sivuuttanut ex-kuski herkistyy puheen kääntyessä Michael Schumacheriin

Useita moninkertaisia maailmanmestareita F1-urallaan nähnyt Giancarlo Fisichella nostaa kaksi kuskia huomattavasti muiden yläpuolelle.

Fisichella ajoi F1-sarjassa vuodet 1996–2009 ja voitti kaikkiaan kolme osakilpailua. Urallaan kohtaamiaan kovimpia kuskeja hänen ei tarvitse kauaa miettiä.

Michael Schumacher ja Fernando Alonso ovat päätä ja hartioita muiden yläpuolella, muun muassa Schumacherin MM-titteliennätystä sivunneen Lewis Hamiltonin sivuuttava Fisichella sanoo Corriere dello Sportin haastattelussa.

– Fernando on melkein 42-vuotias ja elää toista nuoruuttaan Aston Martinilla. Auto on hyvä, mutta hän laittaa siihen kaikki ajatuksensa ja intohimonsa, Fisichella kehuu.

Italialaiskuskille ei ole jäänyt hampaankoloon ajoista, jolloin hän jäi managerinsa Flavio Briatoren arvojärjestyksessä selvästi Alonson varjoon, kun kolmikko toimi yhtä aikaa Renault’lla vuosina 2005 ja 2006, jolloin Alonso voitti kaksi mestaruuttaan.

– Silti hän rakasti minua. Aina on ”ykköskuski” ja ”kakkoskuski”, mutta se oli hyväksyttävää Renault’lla. Tulin myös aina toimeen Alonson kanssa. Pelasimme aina yhdessä korttia Briatoren kanssa kaksi tuntia ennen kisaa, Fisichella sanoo.

Fisichella sai tutustua myös molempiin Schumacherin veljeksiin, joista suhde Ralf Schumacherin kanssa muuttui vaikean alun jälkeen merkittävästi.

– Hän piti itseään parempana siitä huolimatta, että voitin hänet koko ajan. Argentiinassa hän oli toinen ja minä kolmas. Osuimme yhteen, ja kisan jälkeen hän vitsaili: ”No, tarjoan sinulle pizzan”. Siitä kaikki muuttui paremmaksi hänen kanssaan.

– Henkilöinä ja kuskeina he (Schumacherit) olivat todella erilaisia keskenään. Meillä oli erinomaiset välit Schumin kanssa. Molemmilla oli jalkapallo intohimona. Vietimme yhdessä aikaa radalla, illallisilla ja karaokessa, hän muistelee aikaansa Michael Schumacherin kanssa.

– Sääli, että kaikki päättyi niin kuin tiedämme. Kohtalo on joskus kovaa, ja mietin myös sitä, mitä Alessandro Zanardille tapahtui, Fisichella viittaa useampia vakavia onnettomuuksi läpikäyneeseen italialaiskuskiin.

Lue myös:

    Uusimmat