Ex-puoluesihteeri Jarmo Korhonen työpaikkakiusaamisesta: Jouduin jyrän alle

Keskustan entinen puoluesihteeri Jarmo Korhonen on yllättäen antanut kasvot työpaikkakiusatulle.

Korhonen kertoo Iltalehden blogissa ja Helsingin Sanomien haastattelussa joutuneensa järjestelmällisen kiusaamisen uhriksi sihteerikautensa aikana. Kiusaamiseen syyllistyi Korhosen mukaan etenkin keskustan puoluehallitus.

- Olen omakohtaisesti kokenut, mitä on joutua jyrän alle, Korhonen sanoo MTV3:n uutisten haastattelussa.

Kiusaamisena Korhonen mainitsee sen, että työelämän asioita vuodettiin välittömästi julkisuuteen. Tästä yksi esimerkki olisi kiista hänen ylityökorvauksistaan. Muista kiusaamisen yksityiskohdista Korhonen vaikenee.

Yrittikö hän tehdä tilanteelle mitään?

- Kiusaamista pyrittiin vähentämään, mutta ei sille kaikissa tilanteissa voinut mitään, Korhonen sanoo.

Hän huomauttaa, että kiusaaminen on kaikkien suomalaisten ongelma. Korhosen mukaan kymmeniä tuhansia suomalaisia elää työpaikkahelvetissä, mikä johtaa mielenterveysongelmiin sekä sairas- ja työkyvyttömyyseläkkeisiin.

- Kenenkään ei pitäisi joutua kärsimään epäkunnioittavasta ja ihmisarvoa loukkaavasta käytöksestä.

Korhonen toteaa, että laeista ja budjetista päättävien poliitikkojen pitäisi myös olla esimerkillisen asiallisia ja ystävällisiä.

"Poliitikkojen kestettävä enemmän"

Korhonen myöntää, että päätöksentekijöiden täytyy työssään kestää kymmenen kertaa kovempaa käsittelyä kuin muiden alojen ihmiset. Rajat ovat kuitenkin olemassa politiikassakin.

- Se mitä tapahtuu työpaikalla työnantajan toimesta ja työkavereiden kesken ei kuulu enää politiikkaan. Asiat on käsiteltävä asioina ja asiat riitelee, ei ihmiset.

Korhonen ymmärtää myös sen, että media ruotii ihmiset, jotka ovat julkisuuteen omaehtoisesti hakeutuneet.

- Itse en ole koskaan arvostellut mediaa millään tavalla, Korhonen sanoo.

Korhosen mukaan yhteiskunta on muuttumassa eri osa-alueilla yhä kovemmaksi: ongelmat ulottuvat aina korkeista viroista kouluelämään, missä ilman merkkivaatteita oleva nuori eristyy joukosta.

"Asia käsiteltävä erillään persoonasta"

Korhonen uskoo, että monet kiusaajista ovat myös itse kiusattuja. Entä onko itse Korhonen toiminut tavalla, jonka joku voisi tulkita kiusaamiseksi?

- Varmastikaan en työntekijöiden osalta silloin kun olin esimiesasemassa. Politiikassa olen ollut eri mieltä, mutta välttänyt ihmisiin kohdistuvaa arvostelua.

Korhonen toivoo, että ilmiötä pystyttäisiin käsittelemään erillään hänen omasta persoonastaan. Korhonen myös kiistää hakevansa julkisuutta omalle eduskuntavaalikampanjalleen.

- Tällä ei ole mitään tekemistä vaalityön kanssa, hän sanoo.

Lue myös:

Katso Matti Maunun juttu

Lue myös:

    Uusimmat