Ex-missi kaunotarten jalanjäljissä – myös nämä suomalaiset ovat poseeranneet Playboyssa

Entinen Miss Helsinki Jessica Ruokola paljasti tänään lauantaina tehneensä sopimuksen kenties maailman tunnetuimman miestenlehden kanssa. 

Jessica Ruokola ei suinkaan ole ensimmäinen suomalaiskaunotar, joka poseeraa Playboyn sivuilla.

Ensimmäisenä suomalaisena Playboyssa poseerasi Tiina Virenius vuonna 1981. Tuolloin hän käytti taitelijanimeä Gina Goldberg.

Seuraavan kerran suomalaista kauneutta Playboyssa nähtiin vuonna 1988, kun Katariina Souri poseerasi rohkeissa kuvissa. Tuolloin hänet tunnettiin julkisuudessa nimellä Kata Kärkkäinen. 

Suomen kenties tunnetuin Playboy-kaunotar on viulisti Linda Lampenius. Lampenius nähtiin vuonna 1998 Playboyn musiikkinumeron kannessa. Tuolloin hänet tunnettiin nimellä Linda Brava. 

Lampenius on myöntänyt, että suostui poseeraamaan kuvissa, koska tarjottu summa oli niin iso, ettei siitä voinut kieltäytyä.

2000-luvun alussa suomalaiskaunotar Anna Easteden esitteli sulojaan Playboyssa. Tuolloin hän oli nimeltään Anna Shemeikka ja hän asui Yhdysvalloissa. 

Easteden tunnetaan Suomessa myös näyttelijänä ja hän on tähdittänyt muun muassa Haarautuvan rakkauden talo -elokuvaa. Hän myös juonsi Wipeout-ohjelmaa. 

Vaatetusalan yrittäjä Susanna Penttilä nousi julkisuuteen vuonna 2004 otettujen Playboy-kuvien jälkeen. 

Vuonna 2015 viiden lapsen äiti Susanna Tanni sai yllätyksekseen Portugalin Playboylta viestin, jossa häntä pyydettiin poseeraamaan lehdelle. 41-vuotias Tanni suostui ja nyt hän on osa suomalaista Playboy-historiaa. 


Portugalin Playboy lähestyi myös Ruokolaa. Hän kertoo Iltalehden haastattelussa, että hän sai kutsun lehden kuvauksiin jo puoli vuotta sitten, mutta uskalsi kertoa asiasta julkisuuteen vasta nyt, kun asiat on lyöty lukkoon. 

– Oli pakko pitää piiri pienenä, sillä pelkäsin loppuun asti, että koko homma kuivuu kokoon. En halunnut missään vaiheessa olla yksi niistä, jotka sanovat, että ovat ehkä menossa johonkin, Ruokola kertoi lehdelle. 

Lue myös:

    Uusimmat