Ex-kuski näkee Valtteri Bottaksen unohtaneen roolinsa: "Muista kuka maksaa laskusi"

1:40
Valtteri Bottas pidätteli Lewis Hamiltonia lähes kierroksen ajan, kunnes tämä joutui tekemään kunnon ohituksen suomalaisesta.

Aiemminkin kriittisesti Valtteri Bottasta kohtaan suhtautunut ex-kuski Jolyon Palmer näkee suomalaiskuskin unohtaneen roolinsa Mercedeksellä tehtyään tallikaveri Lewis Hamiltonin ohittamisen vaikeaksi Espanjan F1-kisassa.

Bottas pidätteli selvästi nopeammassa vauhdissa ollutta Hamiltonia liki kierroksen ajan takanaan, vaikka Mercedes pyysi kahteen otteeseen päästämään tämän ohi voittotaistelussa Red Bullin Max Verstappenia vastaan.

Tilanne herätti tuoreeltaan ihmetystä, sillä Hamilton joutui lopulta tekemään kunnon ohituksen päästäkseen vapaaseen ilmaan. Tapaus ei vienyt brittimestarilta kuitenkaan voittoa, mikä olisi muussa tapauksessa saanut tallipäällikkö Toto Wolffin suhtautumaan tekoon omien sanojensa mukaan kriittisemmin.

Bottas perusteli asiaa omalla taistelullaan Ferrarin Charles Leclercia vastaan, mutta F1.comin asiantuntijana toimiva ex-F1-kuski Jolyon Palmer näkee viivyttelyn täysin tietoisena.

– Kuskin näkökulmasta tallikaverin edestä väistyminen kisassa voi monesti tuntua kuin viimeiseltä naulalta arkkuun sinä iltapäivänä. Se näyttää, että tiimisi tukee täysin tallikaveriasi, ja toisaalta sivuuttaa sinun mahdollisuutesi, Palmer kirjoittaa kolunissaan.

– Mutta samalla, kun se on turhauttavaa, sinun täytyy miettiä asioita tapauskohtaisesti – ja loppujen lopuksi muistaa, kuka maksaa laskusi, Palmer näpäyttää.

Entinen Renault’n kisakuski uskoo, että jos Bottas olisi joutunut kisan johtoasemassa antamaan Venäjän GP:n 2018 tapaan antamaan voiton Hamiltonille, suomalainen ei olisi tähän suostunut. Nyt panoksena ei ollut mitään hänen kannaltaan.

– Tällä käskyllä Mercedes auttoi Hamiltonin voittamaan kisan ilman mitään haittaa Bottakselle.

– Bottas on saanut Mercekseltä neljänä vuonna jatkosopimuksen, ja se johtuu siitä, että Toto Wolff selvästi arvostaa hänen arvoaan kakkoskuskina – että hän on tarpeeksi nopea auttaakseen monesti ja jopa voittamaan, kun Hamilton ei ole parhaassa iskussaan, Palmer muistuttaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja