F1-lehdistökatsaus: Onko Valtteri Bottaksen niskoittelu viesti jostain pahemmasta? – "Täytyy ihmetellä, kestääkö se kauden loppuun asti?"

Lewis Hamiltonin uskomaton kauden aloitus ja Valtteri Bottaksen Mercedekselle aiheuttama päänvaiva oli puheenaiheina, kun kansainvälinen F1-lehdistö perkasi Espanjan GP:n tapahtumia sunnuntain kisan jälkeen.

Hamilton menetti Barcelonan kisalähdössä kärkipaikkansa Red Bullin Max Verstappenille, mutta onnistui täydellisesti nappiin menneellä Mercedeksen kisastrategialla ajamaan hollantilaisen kiinni.

Sen sijaan Valtteri Bottaksella ei kulkenut yhtä hyvin. Hän jäi kolmanneksi ja aiheutti kohun viivyttelemällä Hamiltonin edessä tämän pyrkiessä toisen varikkostoppinsa jälkeen takaisin Verstappenin kimppuun.

Sky Sportsin asiantuntija, entinen kisakuski Martin Brundle veti tapauksesta johtopäätökset, että Bottas alkaa jo vähitellen saada tarpeekseen hyvän joukkuepelaajan roolistaan.

– Ehkä Valtterin ja Mercedeksen välinen suhde ei olekaan enää niin vahva, Brundle vihjaisi.

Onko Bottaksen pinna viimeinkin lopussa?

Daily Mail -lehti kutsui Bottasta otsikossaan jopa ”Mercedes-hylkiöksi”, joka jäi taas kerran Lewis Hamiltonin varjoon. Toimittaja Ieuan Ivettin mukaan Bottas on nyt ikävässä kierteessä.

– Mercedes-miehellä oli stressaava viikko sen jälkeen, kun hänen raportoitiin menettävän paikkansa. Ja taas hän epäonnistui karistamaan tämän mielikuvan kolmossijallaan.

– Hänen turhautumisensa tuli sitten myöhemmin esiin, kun hän teki tallikaverilleen Hamiltonille ohittamisen uskomattoman vaikeaksi britin tavoitellessa Verstappenia – siitä huolimatta, että hän sai Mercedeksen johdolta ohjeet päästää tämä ohi. Jälleen yksi viikko varjoissa suomalaiselle, Ivett kirjoitti.

F1i.com-sivuston Andrew Lewin näkee niin ikään Bottaksessa murtumisen merkkejä.

– Onko Valtteri Bottaksen pinna viimeinkin lopussa? Suomalainen on ollut lojaali joukkuepelaaja jo neljän kauden ajan, mutta sunnuntaina tuli mahdollinen käännekohta, kun hän kieltäytyi heti tekemästä tietä Hamiltonille.

– Hamilton näytti huolettomalta tapauksen suhteen ja väitti, että hän ja Bottas ovat edelleen ”parhaita tallikavereita”, mutta täytyy ihmetellä, että kestääkö se kauden 2021 loppuun asti? Lewin ennakoi.

Bottaksen kisa pilalle jo startissa

Tallipäällikkö Toto Wolff huomautti sunnuntain lehdistötilaisuudessaan, että hän ymmärtää Bottaksen kisakuljettajan vaistoja, mutta Hamiltonin mahdollinen tappio Verstappenille olisi saanut pomon suhtautumaan niskoitteluun huomattavasti kriittisemmin.

Samaa käsitteli myös Autosport-lehden Luke Smith. Lehti antoi Bottakselle kisasta arvosanan 7.

– Se ei ollut ihan ”Valtteri, tässä James” -tyyppinen hetki, mutta Mercedeksen käyttämä tallimääräys Hamiltonin kisan avustamiseksi olisi ollut epätoivottua suomalaiselle. Ero Hamiltoniin oli taas Espanjassa valtava, Smith totesi.

– Hänen ongelmansa oli Leclercin ohittamaksi joutuminen ensimmäisellä kierroksella, mikä teki hänen kisalleen massiivisesti haittaa sekä ennen että jälkeen turva-auton, Autosport kirjoitti arvosanan perusteluihin.

Bottaksen tulos osoittaa Hamiltonin merkityksen Mercedekselle

BBC:n F1-toimittaja Andrew Benson oli jälleen kerran hurmaantunut Lewis Hamiltonin voittoisasta esityksestä. Hän nosti esiin tilaston, jonka mukaan Hamilton on Red Bullin ja Max Verstappenin antamasta paineesta huolimatta ollut parempi kuin koskaan aiemmin kauden neljässä ensimmäisessä kisassa.

– Yhtäkkiä Hamilton kiristää ruuvia. Hänellä on 14 pisteen MM-johto neljän kisan jälkeen, ja hän näyttää vahvemmalta kuin koskaan ennen, Benson hämmästelee.

Daily Mail meni tapansa mukaisesti räväkämmälle linjalle.

– Sori Beethovenille, Shakespearelle, Caravaggiolle ja Einsteinille, mutta kukaan teistä ei ole ottanut 22 sekuntia kiinni 24 kierroksessa ja silti voittanut Espanjan GP:tä, lehti julisti.

Hollantilainen De Volkskrant tunnusti myös tilanteen; Max Verstappenilla ei ole tällä hetkellä riittäviä edellytyksiä Hamiltonin toistuvaan kukistamiseen.

– Kisassa, jossa Max Verstappen ei tehnyt mitään väärin, kävi selväksi, että Lewis Hamiltonilla on yksinkertaisesti parempi auto tällä hetkellä. Kuten Portugalissakin, vain britti oli Mercedeksellä häntä nopeampi, huomautti lehti Bottakseen viitaten.

Myös Italiassa Hamiltonin suuruus osataan tunnustaa.

– Meiltä alkaa jo loppua superlatiivit Lewis Hamiltonille, Giorgio Terruzzi Corriere della Serasta hämmästeli.

– Mitä muuta Max Verstappenin täytyy tehdä? Hän ottaa aivan helvetinmoisen lähdön. Pysyy johdossa pitkään silläkin riskillä, että tuhoaa renkaansa. Sitten hän häviää. Yksinkertaisesti siksi, että Hamilton ajaa Mercedestä vastustamattomalla tavalla, Leo Turrini tiivisti.

– Jälleen Hamilton on se, joka on tehnyt eron, koska pelkästään Mercedes, kuten Bottaksen tulos osoittaa, ei olisi pystynyt lyömään Maxia, huomautti La Gazzetta dello Sportin Umberto Zapelloni.

Lue myös:

    Uusimmat