Ex-kilpakumppani Nico Rosberg väläyttelee – Lewis Hamilton saavuttaa Michael Schumacherin hurjan ennätyksen?

Mercedeksellä brittikuski Lewis Hamiltonin tallikaverina useamman kauden ajan toiminut Nico Rosberg antoi kovan arvion MM-sarjan tämän hetken ykköskuskista. Rosbergin mukaan Hamilton voi saavuttaa legendaarisen Michael Schumacherin ikonisen ennätyksen.

Ylälaidan videolla Japanin GP:n läpikäynti.

MAINOS

F1-kausi suorana C Morella – USA:n GP viikonloppuna

Perjantai: Harjoitukset klo 17.55 ja 21.55.
Lauantai: Harjoitukset klo 20.55, aika-ajo klo 23.55
Sunnuntai: USA:n GP klo 21.00, ennakkotunnelmat klo 19.30!

Kaikki F1-kauden ajojaksot suorina C Morella.

C Moren sivulle pääset tästä

Hamilton johtaa tällä hetkellä MM-sarjaa 67 pisteellä Ferrarin saksalaiskuskiin Sebastian Vetteliin nähden. Hamilton voi varmistaa mestaruuden sunnuntaina USA:n GP:ssä, mikäli hän kerää kahdeksan pistettä enemmän kuin Vettel.

Mercedeksellä tulisesti mestaruuksista Hamiltonin kanssa taistellut Rosberg uskoo, että Hamilton voittaa vielä useita mestaruuksia tämän kauden jälkeen.

– Ei sitä voisi sanoa edes yllätykseksi, Rosberg totesi italialaiselle Gazzetta dello Sportille.

Rosbergin mukaan Hamilton saattaa jopa yltää legendaarisen saksalaiskuskin Michael Schumacherin rinnalle. Schumacher on tällä hetkellä maailmanmestaruustaulukon kärkipaikalla yhteensä seitsemällä mestaruudella.

Mikäli Hamilton on tällä kaudella kuljettajien MM-taulukon ykkönen, nousee hän kaikkien aikojen tilastossa jaetulle toiselle sijalle F1-legendan Juan Manuel Fangion vierelle. Fangio voitti mestaruuden viidesti uransa aikana.

– Tämä maailmanmestaruus voi antaa hänelle hyvinkin sopivan potkun ja motivaation sitä varten, että hän voisi tavoitella Schumacherin seitsemän mestaruuden ennätystä, Rosberg miettii.

– Hänellä on vielä kaksi vuotta sopimusta jäljellä. Ehkä hän voisi jopa päihittää sen, Rosberg pohti perään.

Rosberg uskoo, ettei Hamiltonin ja Mercedeksen ylivoima murru tulevina vuosina.

– Mercedes on kuin sotakone. Meinaan koko pakettia. Autoa ja Hamiltonia. Erityisesti pitkissä vedoissa heidän autosta tulee aivan uskomaton. Sen päihittämistä varten kaiken pitää onnistua täydellisesti, ja Ferrari ei ole yltänyt siihen, Rosberg käy läpi.

Lue myös:

    Uusimmat