Rikkooko Lewis Hamilton ikuisina pidetyt ennätykset? – "Ei ole ollut koskaan tavoitteenani"

Lewis Hamilton voi varmistaa viidennen F1-mestaruutensa jo ensi sunnuntaina Austinissa. Hän olisi silloin entistä lähempänä Michael Schumacherin seitsemän maailmanmestaruuden ennätystä.

MAINOS

F1-kausi suorana C Morella – USA:n GP viikonloppuna

Perjantai: Harjoitukset klo 17.55 ja 21.55.
Lauantai: Harjoitukset klo 20.55, aika-ajo klo 23.55
Sunnuntai: USA:n GP klo 21.00, ennakkotunnelmat klo 19.30!

Kaikki F1-kauden ajojaksot suorina C Morella.

C Moren sivulle pääset tästä

Hamilton kiistää, että olisi koskaan ajatellut Schumacherin mestaruusennätyksen lyömistä. Hän toivoi pääsevänsä tasoihin kolme mestaruutta voittaneen lapsuudenidolinsa Ayrton Sennan kanssa ja onnistuikin tässä 2015.

– Rehellisesti sanottuna se (Schumacherin ennätys) ei koskaan ole ollut tavoitteenani. Aloitin asettamalla tavoitteen, että pääsisin tasoihin Ayrton Sennan kanssa, kaverin, joka jonka kaltaiseksi halusin tulla. Ja pääsinkin pari vuotta sitten hänen kanssaan tasoihin. Sen jälkeen onkin ollut tuntematonta aluetta, Hamilton toteaa.

Schumacher voitti F1-urallaan 91 kilpailua. Hamiltonilla voittoja on 71 ja hänen sopimuksensa Mercedeksen kanssa jatkuu vuoteen 2020. Hamilton voisi siis jo nykyisen Mercedes-pestinsä puitteissa yltää seitsemään mestaruuteen ja rikkoa myös Schumacherin osakilpailuvoittoennätyksen.

Hamilton ei tyrmääkään, etteikö ennätysten rikkominen olisi mahdollista.

– Tarkoitan siis, että Michaelin tilastot ovat mahtavia ja niihin on vielä pitkä matka. Mutta olen täällä vielä jonkin aikaa ja tulen vain tekemään kovasti töitä asian parissa, jota rakastan, ja josta nautin paljon. Katsotaan, mihin se meidät vie.

Hamilton on jo tehnyt Formula ykkösten paalupaikkaennätyksen. Hän on saavuttanut 80 paalupaikkaa, kun Schumacherin saavuttama aiempi ennätys oli 68 paalua.


Lue myös:

    Uusimmat