Sebastian Vettel Hamilton-hehkutuksista: ”Schumacherin saavutukset vielä kaukana”

Sebastian Vettel kommentoi Brasiliassa, että Lewis Hamiltonilla on vielä pitkä tie Michael Schumacherin ennätyksiin maailmanmestaruuksien ja osakilpailuvoittojen määrässä.

MAINOS

F1 suorana C Morella – Brasilian GP viikonloppuna

Lauantai: Harjoitukset klo 15.55, aika-ajo klo 18.55
Sunnuntai: Brasilian GP klo 19.00, ennakkotunnelmat klo 17.30!

C Moren tarjonta avoinna 9.-11.11. Brasilian F1-viikonloppu kaikille ilmaiseksi!

C Moren sivulle pääset tästä

Hamilton varmisti pari viikkoa sitten Meksikossa jo viidennen maailmanmestaruutensa. Hän on kaikkien aikojen mestaruustilastossa toisena tasoissa 1950-luvun tähden Juan Manuel Fangion kanssa.

Hamilton on toisena myös osakilpailuvoittotilastossa. Hän on voittanut urallaan 71 kisaa.

Hamiltonin edellä on enää Michael Schumacher. Saksalaislegenda voitti peräti seitsemän maailmanmestaruutta ja 91 kisaa.

Itse neljä maailmanmestaruutta voittanut Vettel katsoo, että Hamiltonilla on Schumacherin saavutuksiin vielä pitkä matka.

– En tiedä (yltääkö Hamilton Schumacherin saavutuksiin). Riippuu siitä, miten kilpailukykyisiä me olemme ja miten kilpailukykyinen Lewis tulee olemaan. On mahdotonta ennustella. Olen sitä mieltä, että Michaelin saavutukset ovat vielä kaukana, totesi Vettel.

Vettel muistuttaa, että kyse on muutenkin vain numeroista. Eri vuosikymmenien kuljettajien vertailu toisiinsa on vaikeaa, koska kilpailukalusto on muuttunut niin paljon.

– Voitte verrata, mutta jokaisena ajanjaksona on erilaista. Kenties vertailu Michaelin sukupolven kanssa on helpompaa, mutta vertailu siitä kauemmaksi on vaikeampaa, Vettel näkee.

Hamiltonin sopimus Mercedeksen kanssa jatkuu vielä kaksi vuotta. Hänellä on siis mahdollisuus päästä Schumacherin kanssa tasoihin.


Lue myös:

    Uusimmat