Evon retkeilyalueen puiden kaatamisesta ilmiriita – metsähallitus keskeyttää kiistellyt hakkuut

Ympäristöministeriö valmistelee kahden uuden kansallispuiston perustamista Suomeen 2:02
Katso myös: Ympäristöministeriö valmistelee kahta uutta kansallispuistoa Suomeen. Toinen niistä tulisi Evon alueelle.

Metsähallitus kertoo Twitterissä keskeyttävänsä Evon retkeilyalueella tekemänsä hakkuut.

Päätös tulee ministeriön ohjauksen jälkeen, myöntää metsähallitus.

– Päätös perustuu yhteisiin keskusteluihin ohjaavien ministeriöiden kanssa, myös yleisön palautteella oli merkitystä. 

Metsähallitus kertoo, että hakkuista ehdittiin toteuttaa alle viisi hehtaaria, josta harvennuksen osuus oli alle kaksi hehtaaria. Luonnonhoidolliseen kulotukseen valmistelevia hakkuita aiotaan jatkaa.

– Muiden hakkuiden osalta jäämme odottamaan päätöstä Evon mahdollisesta kansallispuistosta. Metsähallitus Metsätalous Oy:n aluejohtaja Pasi Korteniemi toteaa tiedotteessa.

Ministeri älähti toiselle

Metsähallituksen hakkuut ovat yllättäneet monet, sillä ympäristöministeriö kaavailee alueelle uutta suomalaista kansallispuistoa. Ympäristöministeri Krista Mikkonen (vihr.) vahvisti asian valmistelun viime vuoden lopulla.

Hakkuut ovat saaneet runsaasti kritiikkiä sosiaalisessa mediassa parin viime päivän aikana niiden paljastuttua. Muun muassa ministeri Mikkonen on ihmetellyt asiaa.

Mikkonen sanoo myös maa- ja metsätalousministeriölle osoittamassa tviitissään, ettei hyväksy hakkuita alueella, johon suunnitellaan kansallispuistoa. Ministeriötä johtaa maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä (kesk.)

Myös ympäristöjärjestö Greenpeace on vaatinut hakkuista selitystä ja vaatinut niiden lopettamista. Järjestön sosiaalisen median kanavissa ja nettisivuilla julkaisemasta kuvamateriaalista käy ilmi, että hakkuut ovat jättäneet jälkeensä myös suoranaisia aukioita alueen metsiin.

Lue myös:

    Uusimmat