Eva Wahlströmin uudella valmentajalla vauhdikas alku: "Rajuin mahdollinen matsi tulossa"

Eva Wahlström hyvällä itseluottamuksella Madison Square Gardenille:"Aika helpottuneet fiilikset" 4:36

Ammattilaisnyrkkeijijä Eva Wahlström sai elokuussa uuden valmentajan, kun häntä yhdeksän vuotta valmentanut Risto Meronen vaihtui Risto Juvoseen. Juvonen on joutunut heti tottumaan nopeisiin muutoksiin.

Wahlströmin piti kohdata ensin kazakstanilainen Firuza Sharipova Monacossa 24. lokakuuta. Ensin ottelu siirtyi Pietariin joulukuun ensimmäiseksi päiväksi, ja sitten 28. päiväksi. 

Koko ottelu Sharipovaa vastaan peruuntui, mutta Wahlström pääsee irti 15. päivä New Yorkissa – Katie Tayloria vastaan. 

Risto Juvonen kertoi MTV Sportille, että hän on joutunut tekemään suojattinsa kanssa lukuisia muutoksia. 

– Kun ottelu siirtyi lokakuusta joulukuulle, pidimme viikon tauon. Kun olimme Espanjassa leirillä ja kuulimme muutoksesta, pidimme taas viikon tauon, Juvonen taustoitti. 

– Aikaeron takia joudumme menemään ottelupaikalle jo viikkoa aiemmin, eli tavallaan valmistautumisesta on kaksi viikkoa pois. Se on aika pitkä aika. Mutta saimme kuitenkin hyviä sparreja, ja mikä tärkeintä, potilas on terve, Juvonen sanoi. 

Juvonen tietää tarkkaan ottelun lähtökohdat. Wahlström lähtee haastajana naisnyrkkeilyn monivuotista menestyjää vastaan. 

– Kaikki tietävät, että rajuin mahdollinen matsi on tulossa. 

Vaikka Wahlström on hävinnyt ottelunsa Tayloria vastaan, Juvonen kuitenkin muistutti, että ammattilaisottelu lähtee eri kuopista. 

– Tämä on ihan eri peli. Amatoorinä tullaan kolme erää hullua vauhtia päälle. Nyt ratkaisevat voimat ja voimalyönnit. Hanskat ovat kivikovat. Jos lyönti osuu, vaikeuksia tulee. 

Vaikka Wahlström ei ole ollut ammattilaisena yhtä isolla areenalla, hän on nähnyt Juvosen mukaan isoja ympyröitä amatööriaikana. 

– Joka tapauksessa huippusuoritukseen pitää pystyä, jos käsi meinataan nostaa ylös. 

Lue myös:

    Uusimmat