Mainos

MM-tittelin säilyttänyt Eva Wahlström: "Välillä on itkettänyt ja olen valvonut öitä"

6:24

Eva Wahlström piti maailmanmestaruuden hallussaan kukistettuaan perjantaina ykköshaastajansa Melissa St. Vilin tuomariäänin WBC-liiton ylemmän höyhensarjan MM-ottelussa Helsingin Kulttuuritalolla. Suomalaisnyrkkeilijä kuvaili tuntemuksiaan "hemmetin hienoiksi" voitto-ottelua edeltäneen rankan polun jälkeen.

– Tuntuu hemmetin hienolta. Kyllä mä olen ylpeä. Tässä on tehty niin sairaan kovaa, ihan törkeän kovaa duunia tämän matsin eteen. Välillä on oikein itkettänyt ja olen valvonut öitä, kun tuntuu, ettei vain jaksa – on ollut niin kovaa. Kyllä minä olen tosi iloinen ja ylpeä tästä, Wahlström sanoi MTV Sportille.

Ottelu oli silmämääräisesti tiukka. Teknisesti taitavampi Wahlström joutui koville varsinkin viimeisissä erissä aggressiivista yhdysvaltalaista St. Viliä vastaan. Tuomariäänet menivät Wahlströmin eduksi 96–94, 97–93, 95–95.

– Tämä meni niin odotetusti. Tässä oli just ne vaikeudet, vahvuudet ja heikkoudet sekä mulla että vastustajalla, mitä odotin. Ehkä yleensä pystyn pelaamaan mun vasemmalla kädellä paljon paremmin. Se oli nyt tosi hankalaa, kun oli niin hyväsilmäinen vastustaja. Se harmittaa. Siinä olisi pitänyt olla parempi, Wahlström summaili.

– Mun oma luonne puskee sieltä esille. Kun mun pitäisi nyrkkeillä taidolla, silti mä haluan lähteä sinne tappelemaan aina, vaikkei mun pitäisi. Se oli heikkoa, etten mä malttanut vaan tehdä taidolla niin kuin mun kuuluisi ja "Ripa" (valmentaja Risto Meronen) käski.

Wahlström kehui St. Viliä samaan hengenvetoon "hirveän vahvaksi".

– Olen pudottanut painoa viime syksystä sen takia, että ottelu on siirtynyt niin monta kertaa. Olin pienempi kuin normaalisti ja tunsin ensimmäistä kertaa, että vastustaja oli mua vahvempi. 

St. Vil ei kuitenkaan ollut Wahlströmin papereissa hänen uransa kovin vastustaja.

– Puolitoista vuotta sitten argentiinalainen Anahi Sanchez, joka voitti maailmanmestaruuden sarjaa ylempää, oli musta ehkä vaikeampi. Silloin jouduin ihan selviytymisvaistoilla ottelemaan. Tässä minulla oli kuitenkin koko ajan pää mukana ja tiesin, mitä tapahtui, Wahlström tuumi.

Mitä Wahlström mietti jatkostaan? Millaista urheilukulttuuria Wahlström haluaisi Suomeen, ja mitä hän sanoo siihen liittyen ihmisarvosta? Haastattelu kokonaisuudessaan ylälaidan videolla.

1:56

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.