Euroviisujen kameramuutokset aiheuttavat harmia: "Mielenkiintoiseksi vedetään viime metreillä"

8:45
Daruden eli Ville Virtasen tuntee koko Eurooppa.

Kameroiden vaihtuminen aiheutti Sebastian Rejmanille päänvaivaa Tel Avivissa. 

Kun Suomen euroviisuedustaja Darude eli Ville Virtanen ja solisti Sebastian Rejman astelevat seuraavan kerran viisulavalle kenraaliharjoitukseen, katsovat asiantuntijaraadit esityksen tarkalla silmällä. Raadit antavat jo maanantai-iltana pisteensä ensimmäisen semifinaalin esiintyjille, mutta pisteet julkistetaan vasta tiistaina käytävän semifinaalin päätteeksi.

Virtasen mukaan kaikki sujui päivän harjoituksessa hänen näkökulmastaan hyvin, ja hän suuntaa illalla arvioitavaan esitykseen levollisin mielin.

Rejmanin näkövinkkelistä kaikki ei sujunut yhtä jouhevasti.

– Toisessa harjoituksessa minulle ilmoitettiin lavalle mennessä, että oma kamerani on muuttunut, ja niin kävi tänäänkin. Lavalla seistessäni vasemmanpuoleisissa kameroissa eivät toimineet tällivalot eli ne punaiset valot, joista näkyy mikä kamera nauhoittaa, Rejman kertoi.

Kameroihin liittyvän epäselvyyden vuoksi hän sanoi näyttäneensä lopussa lähinnä hedelmäpeliltä yrittäessään miettiä mikä kamera on oikea.

– Näin on kuulemma käynyt kaikille tänään. Toivottavasti kukaan ei tule ennen illan vetoa ilmoittamaan, että hei pari muuttujaa vielä. Kyllä mielenkiintoiseksi vedetään viime metreillä, täytyy myöntää, Rajman jatkoi.

"Ei ole kukaan bäkkärillä itkeskellyt"

Suomen esitys on muuttunut hieman Uuden musiikin kilpailussa (UMK) nähdystä. UMK:ssa nähtyä kuutiota ei voitu tuoda Tel Aviviin, joten kuutiolle heijastettu video näkyy nyt lavan takaosassa olevalta isolta näytöltä. Darude on lavan takaosassa katsomosta käsin katsottuna vasemmalla puolella ja tanssija Etel Röhr takaosassa keskellä. Rejman on suurimman osan Look Away -kappaleen esityksestä lavan etuosassa.

Itse esityksessä ei kaksikon mukaan ole enää mitään muutettavaa.

– Olemme hokeneet koko ajan, ettei mitään omaa tekemistä tarvitse muuttaa, otetaan vain 101 pinnaa. Sebastian välillä stressaa, mutta sitä alkaa jo naurattaa tuo viime hetken säätö, joka ei johdu itsestä, Virtanen sanoi.

Rejman totesikin, että "ei tätä ole näköjään helpoksi tehty".

– Miettikää itse, olette menossa laulamaan miljoonien eteen. Kokemusta on kuitenkin kaikenlaisista hommista, niin kyllä tällainen aina välillä hymyilyttää. Pyritään nyt, ettei olisi hedelmäpeliä illalla, Rejman sanoi.

Virtasen mukaan koko ryhmä on kuitenkin ollut hyvissä tunnelmissa.

– Ei ole kukaan bäkkärillä itkeskellyt.

Tiistai-illan semifinaaliin mennään täyttä höyryä.

– Ei tässä paljon mitään rauhoittumista ole, mutta yritetään nukkua, Virtanen sanoi.

– Olisimme toivoneet, että pääsevämme välillä hotellille, mutta se ei ole mahdollista, joten mennään lattialle makaamaan ja juomaan spriteä, Rejman lisäsi.  

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja