Mainos

Eurovaaliehdokkaat Storgård ja Eerola pohtivat populismin nousua

Perussuomalaisten eurovaaliehdokas, kansanedustaja Juho Eerola (ps.) toivoo, että perussuomalaiset pääsee europarlamentissa mukaan isoon noin sadan jäsenen ryhmään. Se toisi todellista valtaa, uskoo Eerola. RKP:n eurovaaliehdokas Päivi Storgård on huolissaan kansallismielisten ryhmien noususta Euroopassa.

Storgård ja Eerola keskustelivat MTV Uutisten EU-vaalisarjassa Matkalla Brysseliin myös suomen ja ruotsin kielestä sekä venäläisestä mentaliteetista.

Perussuomalaisten eurovaaliehdokas Juho Eerola (ps.) pitää eurovaalien ennakkoasetelmaa lupaavana. Hän uskoo, että perussuomalaiset voivat valita mihin ryhmään europarlamentissa liittyvät.  

– Fakta on se, että meistä ollaan erityisen kiinnostuneita. Moni ryhmä Euroopassa haluaisi meidät mukaansa, Eerola sanoo. 

– Minua huolestuttaa ihan todellakin näiden kansallis-populististien marssi Euroopassa. Minulle on erittäin vierasta, että tällaiset puolueet sanelevat, minkälaisia ihmisten pitäisi olla, jotta he olisivat aidosti yhteiskunnallisesti kelpoisia, sanoo RKP:n Päivi Storgård.  

Perussuomalaisten ainoa europarlamentaarikko Sampo Terho on rajannut, ettei hän halua olla samassa ryhmässä ranskalaisen Marine Le Penin tai hollantilaisen Gerd Wildersin kanssa.

Eerola pitää ovia auki liki joka suuntaan.  

– En sano, että mikä kelpaa tai mikä ei kelpaa, mutta en sulje mitään pois, enkä ilmoittaudu mihinkään ryhmään.

– Tavoite on, että saataisiin aikaiskeksi sellainen sadan mepin, sadan parlamentaarikon ryhmä. Silloin olisimme isompi kuin esimerkiksi tämä Alde, johon keskusta ja RKP kuuluvat, Eerola sanoi. 

Storgård arvostelee Eerolan ryhmänäkemystä pragmaattiseksi.

– Missä on sitten teidän ideologianne, jos mikä tahansa ryhmä käy, kunhan te vaan pärjäätte siellä.

Suomen kielen päivänä pidetyssä tentissä puhuttiin myös kielipolitiikasta. 

Eerola tunnusti opiskelleensa ruotsin kieltä innokkaasti päästyään eduskuntaan, ja kaksikielinen Storgård kertoi näkevänsä unet suomeksi. 

Eerolalta kysyttiin myös, miten hän on sulatellut Timo Soinin moitteita "hoksnokkapojalle". 

Huomenna Matkalla Brysseliin -tentissä ovat Vasemmistoliiton Li Andersson ja SDP:n Kimmo Kiljunen.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.