Takana 2,5 miljoonaa testikilometriä: Näin syntyi Jaguarin ensimmäinen sähköauto I-Pace – katso dokumentti

Jaguar I-Pace: Tähtäimessä maailman paras sähköauto 16:57

Jaguar paljasti historiansa ensimmäisen sähköauton tasan viikko sitten, ja tällä viikolla se on ollut nähtävissä Geneven autonäyttelyssä. Valmistajan julkaisemalla videolla kerrotaan, mistä kaikki sai alkunsa, ja millainen oli auton matka suunnittelupöydältä valmiiksi tuotteeksi.

Jaguar I-Pacen ensimmäisten luonnosten ensimmäiset viivat piirrettiin neljä vuotta sitten. Vaikka tuolloin ei ollut tietoakaan esimerkiksi Volkswagenin dieselhuijauksesta eikä sähköautojen vallankumous ollut varsinaisesti käynnistynyt, oli Jaguarilla suuria suunnitelmia takataskussaan.

Kun autoa ryhdyttiin suunnittelemaan, oli Jaguarin tavoitteena luoda, ei enempää eikä vähempää kuin maailman upein sähköauto. Paljon tilaa vievän polttomoottorin puuttuminen antoi suunnittelijoille tavallista vapaammat kädet auton muotoiluun, ja aivan alusta asti oli selvää, että autoon oli mahduttava viisi aikuista mukavasti.

Jaguarin testikuljettajat ajoivat I-Pacella noin 2,5 miljoonaa kilometriä ennen auton viimeviikkoista ensiesittelyä.

90 kWh:n akustolla varustetun I-Pacen toimintasäde on uuden, aiempaa ankaramman testin perusteella jopa 480 kilometriä yhdellä latauksella, mikä on huomattavasti enemmän kuin Tesla Model X 75D:ssä, jota voidaan pitää I-Pacen pahimpana kilpailijana ainakin hintansa puolesta.

I-Pacen ennakkohinta Suomessa on 84 380 euroa. Myyntiin se saadaan ensi kesänä.

Katso pääkuvan videolta Jaguarin lähes 17-minuuttinen dokumentti I-Pacesta.

***

Tältä näyttää Jaguarin ensimmäinen sähköauto I-Pace 2:49

Lue myös:

    Uusimmat