Mainos

Euroedustaja tyrmistyi Kempeleen raiskauksesta: Miten opetat katupoikaa tavoille?

Europarlamentin ECR-ryhmän perussuomalaisjäsen Pirkko Ruohonen-Lerner haluaa torpata maahanmuuttoa Suomeen. Kempeleen raiskaustapaukseen hän ottaa suoraviivaisen linjan.

- Jos aiheuttaa toimillaan tuskaa ja haittaa, niin pitäisi miettiä, onko oikein antaa näille ihmisille turvapaikkaa, Lerner-Ruohonen sanoo Strasbourgissa toimittajaryhmälle.

Vastaanottokeskuksissa annetaan hänen mukaansa opastusta suomalaisista tavoista ja siitä, miten naisia voi lähestyä ja etenkin, miten ei voi lähestyä.

- Mutta jos on katupoika Afganistanista, niin miten sellaista opetat, Ruohonen-Lerner pohdiskelee. 

- Tullaan niin toisenlaisesta kulttuurista Suomeen, että kotouttamisessa on ongelmia.

Hänen mukaansa koko Suomen pakolaistilanteen syynä on toimimaton Schengen-järjestelmä, jossa maahantulijoita ei pysäytetä ensimmäiseen maahan.

- Schengen-sääntöjen mukaan meillä ei pitäisi olla nykyisenkaltaista tilannetta pakolaisineen. EU-tasolla ei noudateta yhteisesti sovittuja sääntöjä, euroedustaja sanoo. 

Ruohonen-Lerner ottaisi Suomeen vain sellaisia pakolaisia, joilla on hänen mukaansa "kotouttamisedellytyksiä". 

- Näitä edellytyksiä on ihmisillä, jotka osaavat lukea ja laskea ja osaavat mahdollisesti jo jonkin toisen kielen äidinkielen lisäksi. Kielen opiskelu pitäisi aloittaa välittömästi ja edistyminen pitäisi sitoa yhteiskunnan antamiin tukiin.

- On edelleen ihmisiä, jotka kymmenen vuotta Suomessa oltuaan tarvitsevat tulkkauspalveluja. En tiedä, onko muissa maissa yhtä hienoja tulkkauspalveluja kuin meillä.

Jutun kommentointimahdollisuus poistettu asiattomien kommenttien takia. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.