Mainos

Euroalueen talousministerit huolissaan valuuttojen heilahtelusta

Euroalueen talousministerit pitävät dollarin alamäkeä ja euron jatkuvaa nousua huonona yhdistelmänä, joka uhkaa talouskasvua Euroopassa ja koko maailmassa.

Euroalueen talousministerit ovat huolissaan valuuttojen jyrkistä kurssinmuutoksista. Kahdentoista maan ministerit sekä Euroopan keskuspankki sanovat julkilausumassaan, että dollarin heikkouden ja viime aikoina huimassa nousussa olleen euron yhdistelmä vaikeuttaa talouden kasvua sekä Euroopassa että koko maailmassa.

- Erityisesti viimeaikaiset jyrkät muutokset eivät ole tervetulleita eivätkä ne edistä tasapainoa, lausumassa sanotaan.

Julkilausuman on katsottu viittaavan myös Yhdysvaltojen talouspolitiikkaan sekä sen budjettiin ja kauppa-alijäämään. Lausuman mukaan "kaikkien suurten maiden ja talousalueiden tulee olla nykyistä aktiivisempia globaalin epätasapainon korjaamiseksi". Lausumassa myös sanotaan, että "tilannetta tullaan seuraamaan tarkasti".

Euroopan keskuspankin pääjohtajan Jean-Claude Trichet´n mukaan ministereillä on yhteinen mielipide tilanteessa tarvittavista toimenpiteistä.

- Meillä kaikilla on kotitehtäviä tehtävänä, mutta myös käsitys siitä, millä alueilla niitä pitää tehdä. Asia koskee alueita Atlantin molemmilla puolilla, hän sanoi tiedotustilaisuudessa.

(MTV3-STT-DPA-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.