Mainos

EU selvittää matkapuhelinten riskejä lapsille

Komission mukaan matkapuhelinten käyttö on lisääntynyt viime vuosina rajusti lasten ja nuorten keskuudessa.

EU-komissio ryhtyy selvittämään matkapuhelinten lapsille aiheuttamia vaaroja. Komissio ilmoitti tänään käynnistävänsä julkisen kuulemismenettelyn matkapuhelimia käyttävien alaikäisten suojelusta.

Kuulemismenettelyssä komissio pyytää näkemyksiä muun muassa lastensuojelujärjestöiltä, kuluttajajärjestöiltä, matkapuhelinoperaattoreilta, sisällöntuottajilta, puhelinvalmistajilta sekä muilta sidosryhmiltä. Kuulemisprosessi päättyy lokakuun puolivälissä.

Komission kyselyssä selvitetään muun muassa lasten keskuudessa esiintyvää tekstiviestikiusaamista ja lasten altistumista pornografisille tai väkivaltaisille sisällöille matkapuhelinten välityksellä. Myös lasten ylisuuret puhelinlaskut ovat selvittelyn kohteena. Lisäksi komissio on huolissaan matkapuhelinten roolista pedofiliatapauksissa.

Komission mukaan matkapuhelinten käyttö on lisääntynyt viime vuosina rajusti lasten ja nuorten keskuudessa. Toukokuussa tehdyn eurobarometritutkimuksen mukaan 70 prosentilla 12-13-vuotiaista eurooppalaisista lapsista on matkapuhelin. 8-9-vuotiaista 23 prosentilla on matkapuhelin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.