Mainos

EU-parlamentissa keskustellaan romanien oikeuksista

EU-parlamentti kokoontuu tänään syksyn ensimmäiseen täysistuntoon. Strasbourgissa odotetaan vilkasta keskustelua romaniasioista.

Debatin asiasta halusivat sosialidemokraatit ja liberaalit päämääränään tuomita varsinkin Ranskan toimet. Kansalaisvapausvaliokunnan mielestä liikkumisen rajoittaminen ei ole EU:n lakien eikä ihmisoikeussopimuksen mukaista. Ranska aloitti viime kuussa romanien karkotukset perustellen niitä yleisellä järjestyksellä ja turvallisuudella.

YK on antanut Ranskalle moitteita romanien palauttamisesta Romaniaan. EU-komissio on puolestaan ilmoittanut, että se seuraa tilannetta erittäin tarkasti.

Myös parlamentin suurin ryhmä, oikeistoryhmä, haluaa perusteellista keskustelua ja sen tuloksena EU:lle romanistrategiaa. EPP:n mielestä EU-kansalaiset saavat liikkua työn ja opiskelun perässä. Myös silloin kun he ovat tarpeeksi varakkaita, ettei heistä tulee taakkaa toiselle EU-maalle, on liikkuminen EPP:n mielestä suotavaa.

EU-parlamentissa kuohuivat tunteet jo eilen illalla, mutta muusta syystä: Poliittisia ryhmiä ärsytti puheenjohtajiston vaatimus, että kaikki mepit ovat läsnä tänä aamuna, kun komission puheenjohtaja José Manuel Barroso tulee puhumaan Unionin tilasta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.