"EU on epäonnistunut totaalisesti rokoteasiassa" – ottaisivatko Pöllöraadin päätoimittajat Sputnik-rokotteen?

9:16
Katso Uutisaamun Sputnik-keskustelu ja arvio Helsingin pormestarikisasta.

Eilen presidentti Tarja Halonen vahvisti MTV Uutisille Venäjän tarjonneen Suomen käyttöön Sputnik V  -koronavirusrokotteen valmistusteknologiaa.

Uutisaamun Pöllöraadissa MTV Uutisten päätoimittajalta Ilkka Ahtiaiselta MustReadin päätoimittajalta Anne Moilaselta ja Talouselämän päätoimittajalta Jussi Kärjeltä kysyttiin, ottaisivatko he Sputnik-rokotteen jos sellaista tarjottaisiin.

Ahtiaiselle ja Kärjelle Sputnik kelpaisi, mutta Moilanen kieltäytyisi.

– Olen skeptinen. En usko, että se on yhtä hyvä rokote kuin länsimaiset. Haluaisin vaikuttaa siihen, mikä rokote minuun pistetään, Moilainen perustelee.

– Aistin suurvaltapolitiikkaa. Se on ollut Venäjälle merkittävää, että he saivat ensimmäisten joukossa rokotteen. Vähän sama kuin kuuraketti ja ydinase. Nyt on rokote, Moilanen jatkaa.

Venäjän kehittämä koronarokote Sputnik V on 91,6-prosenttisen tehokas koronaviruksen aiheuttamaa covid-19-tautia vastaan, kertoo lääketieteellinen lehti Lancet.

– Kyllähän venäläiset ovat sillä rokottaneet aika ison joukon ihmisiä. Jos auktoriteetti, kuten Lancet, on tehon todennut, niin en näe riskiä. Venäläiset ovat profiloituneet kemian pimeällä puolella, nyt he tuovat hyvää markkinoille, Ahtiainen sanoo.

Talouselämän Kärki suomii Euroopan Unionia rokotehankintoja.

– EU on epäonnistumassa totaalisesti rokoteasiassa. Tanska ja Itävalta ovat lähdössä Israelin kelkkaan. Itäinen Eurooppa, Puola, Unkari ja Tsekki ovat lähdössä Venäjän ja Kiinan suuntaan. Tämähän hajoaa kuin varpusparvi, jos EU ei toimi kun pitäisi toimia, Kärki toteaa.

1:49
Venäjä tarjoaa Suomelle mahdollisuutta saada käyttöön Sputnik-koronarokotteen valmistusteknologiaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja