Mainos

EU:n komissiolta nopea päätös brittilihasta

Naudanlihan viennin Britanniasta uskotaan alkavan ensi vuoden alkupuolella. EU:n komissio päätti keskiviikkona lähes kolme vuotta kestäneen vientikiellon purkamisesta.

Komission päätös oli odotettu ja tuli nopeasti sen jälkeen, kun EU-maiden maatalousministerit olivat maanantaina puoltaneet vientikiellon lopettamista. Ministerikokouksessa vain Saksa äänesti kiellon jatkamisen puolesta. Vientikiellon loppumisen tarkka ajankohta on vielä avoin. Komissio vahvistaa päivämäärän sen jälkeen, kun EU:n tarkastajat ovat käyneet paikan päällä varmistamassa, että markkinoille tuleva liha on varmasti puhdasta.

Vuoden 1996 maaliskuussa alkaneen vientikiellon taustalla oli ns. BSE-tauti eli ns. hullun lehmän tauti, jonka oli havaittu voivan tarttua naudanlihan välityksellä ihmisiin. Britanniassa juhlittiin vientikiellon päättymistä näyttävästi heti maanantaina, kun asia varmistui käytännössä maatalousministereiden kokouksen jälkeen.

Brittien iloa eivät hillinneet Manner-Euroopassa esitetyt arviot, joiden mukaan voi kestää hyvinkin pitkän aikaa, ennen kuin kuluttajat saadaan jälleen luottamaan kerran kaupan hyllyiltä tautiriskien vuoksi poistettuun lihaan.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.