Mainos

EU-maat hyväksyivät Rehnin ehdottaman budjettiseurannan

EU-maiden valtiovarainministerit ovat hyväksyneet talouskomissaari Olli Rehnin toukokuisen ehdotuksen jäsenmaiden yhdenmukaistetusta budjettiseurannasta. Uuden järjestelmän on määrä käynnistyä jo ensi vuonna. Asia etenee seuraavaksi EU-maiden huippukokoukseen, missä siitä on määrä tehdä lopullinen päätös.

Rehn on korostanut, että budjettiseuranta ei puutu budjettien sisällön yksityiskohtiin, vaan seurannalla halutaan varmistaa jäsenmaidenvaltiontalouden tasapaino.

Valtiovarainministerien Ecofin-kokouksessa keskusteltiin myös mahdollisesta pankkiverosta, mutta yksityiskohdat ovat yhä levällään.

- Erimielisyys johtuu siitä, kerätäänkö rahaa erilliseen rahastoon, jota käytetään ainoastaan mahdollisen pankkikriisin kustannusten kattamiseen, vai käytetään sitä yleisesti budjetin katteeksi, toteaa valtiovarainministeri Jyrki Katainen.

Suomessa rahat halutaan koota mieluummin kansalliseen rahastoon kuin valtion budjetin tilkkeeksi.

- Minusta on väärin, jos näitä tällä verolla kerättäviä varoja ohjattaisiin budjettiin. Silloinhan kysymyksessä olisi pelkästään tähän toimialaan kohdistuva haittavero, sanoo OP-Pohjolan pääjohtaja Reijo Karhinen.

(MTV3)

Katso Leea Ollikaisen juttu

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.