Mainos

EU:lta Pakistanille 120 miljoonaa hätäapua

EU on luvannut Pakistanille 120 miljoonaa markkaa hätäapua, jotta maa selvityy afgaanipakolaisten tulvasta. Pakistanin pääkaupungissa Islamabadissa vieraileva EU:n ulkopoliittinen johto ymmärtää pakistanin huolen, ja myöntää siksi apupaketin pakolaisista huolehtimiseen. EU-johtajat lupasivat myös tiivistää kaupallisia ja poliittisia suhteita maan kanssa.

Pakistan on tänään avannut rajanylityspaikat, ja nyt pakolaisia virtaa solkenaan. YK:n mukaan kaikkiaan puolitoista miljoonaa ihmistä pyrkii turvaan Afganistanista naapurimaihin.

- Pakistanilla ei ole keinoja eikä voimavaroja avustaa uutta pakolaisten virtaa Afganistanista Pakistaniin. Emme halua, että nämä ihmiset tulevat tänne ja asettuvat asumaan tänne loppuiäkseen, sanoi Pakistanin ulkoministeri Abdul Sattar.

- EU antaa Afganistanin pakolaisongelmalle erityishuomiota ja myös tiedostaa ne ongelmat, joiden edessä Pakistan on viimeaikaisten tapahtumien vuoksi. Haluamme vastata näihin ongelmiin lisäämällä yhteistyötä Pakistanin kanssa, totesi puolestaan Belgian ulkoministeri Louis Michel.

Enää Pakistanilla diplomaattisuhteet Afganistaniin

Pakistan on entistä tärkeämmässä asemassa sen jälkeen, kun Saudi-Arabia tänään katkaisi diplomaattiset suhteensa Talebaneihin. Pakistan on nyt ainoa maa, jolla on yhteys Kabuliin.

- Minun mielestäni meidän tulee säilyttää yhteys. Täytyy olla ainakin yksi maa, joka on keskusteluväleissä Talebanien kanssa. Siksi en näe mitään syytä sille, että meidän pitäisi katkaista diplomaattiset suhteet Talebanien kanssa, sanoi Pakistanin presidentti Pervez Musharraf.

Saudi-Arabian televisiossa sanottiin suhteiden päätymisen syyksi se, ettei Taleban ole lopettanut terroristien suojelua kansainvälisistä vaatimuksista huolimatta. Arabi-emiirikunnat katkaisi suhteensa afganistaniin jo viikonvaihteessa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.