EU ja Venäjä eivät vieläkään löytäneet ratkaisua puutullikiistaan

Euroopan unioni ja Venäjä eivät ole vieläkään löytäneet ratkaisua Suomelle tärkeään puutullikiistaan tämänpäiväisissä neuvotteluissa.

Asia oli esillä EU:n kauppakomissaari Peter Mandelsonin ja Venäjän varapääministeri Alexei Kudrinin tapaamisessa Brysselissä. Puutullit liittyvät laajempiin neuvotteluihin, joita Venäjä käy liittymisestä Maailman kauppajärjestöön WTO:hon.

Tapaamisen jälkeen annetussa lyhyessä lausunnossa EU-komissio totesi lähinnä, että Mandelson ja Kudrin esittivät toisilleen näkemyksensä rehellisellä ja rakentavalla tavalla, joka edisti neuvotteluja. Keskusteluja vientitulleista on tarkoitus yhä jatkaa, jotta asia voitaisiin ratkaista "mahdollisimman nopeasti".

Puutullit ovat EU:n silmissä yksi este Venäjän WTO-jäsenyyden tiellä. Venäjä ei ole viime aikoina osoittanut kuitenkaan suurta kiirettä jäsenyysneuvotteluissaan, joten EU:n mahdollisuudet painostaa Venäjää ovat rajalliset.

Venäjän vientitullit uhkaavat katkaista puun tuonnin Suomeen suurelta osin ensi vuoden alussa, mikä uhkaa kotimaista metsäteollisuutta.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat