Mainos

EU ja USA elvyttävät lentoliikenneneuvotteluja

EU on arvioinut, että mikäli sopuun päästään, matkustajien määrä kasvaisi yli 25 miljoonalla seuraavien viiden vuoden aikana.

Euroopan unioni ja Yhdysvallat ovat lämmitelleet uudelleen neuvotteluja niin kutsutusta Open skies -lentoliikennesopimuksesta. Tavoitteena on vapauttaa alueiden välisen lentoliikenteen sääntelyä.

Yhdysvaltain liikenneministeri Mary Peters ja EU:n liikennekomissaari Jacques Barot aloittivat keskustelut uudelleen eilen. Neuvottelut keskeytyivät joulukuun alussa. Peters hylkäsi silloin ehdotukset, joilla pyrittiin antamaan enemmän sananvaltaa ulkomaalaisille sijoittajille yhdysvaltalaisissa lentoyhtiöissä.

Yhdysvaltain päätös varjostaa vuonna 2005 solmittua sopimusta, jonka tarkoituksena on vapauttaa tuottoisat lentoreitit Yhdysvaltain ja Euroopan välillä. Nyt molemmat osapuolet kuitenkin ovat ilmoittaneet neuvottelevansa tositarkoituksella.

-Jos onnistumme, on tuloksena historiallinen sopimus, joka on mallina muulle maailmalle, Barrot sanoi lausunnossaan.

EU on arvioinut, että sopimus nostaisi matkustajien määrää yli 25 miljoonalla seuraavien viiden vuoden aikana. Sen on myös arvioitu voivan luoda EU:hun ja Yhdysvaltoihin yhteensä 80 000 uutta työpaikkaa.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.