Mainos

EU aikoo jatkossa ehkäistä ennalta levottomuudet

Göteborgin EU-huippukokouksen mielenosoitukset huolettavat nokkamiehiä. Tulevien kokousten levottomuudet pyritään välttämään etukäteen.

Göteborgissa mellakoitiin

Euroopan unioni aikoo pohtia jatkossa tarkasti, miten väkivaltaiset mielenosoitukset voitaisiin välttää. Puheenjohtajamaa Ruotsin pääministeri Göran Persson ennakoi, että Göteborgin kaltaiset levottomuudet toistuvat myös tulevaisuudessa EU-kokousten yhteydessä.

Persson mukaan ongelmaan haetaan ratkaisua yhdessä edellisen puheenjohtajamaan Ranskan ja heinäkuussa puheenjohtajana aloittavan Belgian kanssa. Asiaa pohtivat jäsenmaiden ulko- sekä sisäministerit yhdessä poliisivoimien edustajien kanssa.

Kiinniotettujen saldo 539

Ruotsin poliisi on tähän mennessä ottanut kiinni kaikkiaan 539 mielenosoittajaa Göteborgissa. Poliisin mukaan kiinniotettujen joukossa on ollut ruotsalaisten lisäksi norjalaisia, tanskalaisia, saksalaisia, suomalaisia, unkarilaisia, hollantilaisia, puolalaisia, amerikkalaisia ja belgialaisia.

Kiinni otetuista on pidätetty 96, muut on päästetty vapaalle jalalle. Syyttäjä on esittänyt kahdeksan pidätetyn vangitsemista. Lisäksi 61 ulkomaalaista on käännytetty Ruotsista.

(STT-MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.