Etsitkö taatusti turvallista puhelinta? Tämän jälkeen et etsi

Omasta tietoturvastaan huolta kantaville esiteltiin vuosi sitten Blackphone, jonka seuraaja on nyt tullut ennakkomyyntiin.

Silent Circlen luoma Blackphone 2 on älypuhelin, jonka suunnittelussa tietoturva on ollut lähtökohtana. Ensimmäisen version käyttäjillä ei ollut lainkaan pääsyä Googlen sovelluskauppaan. Kakkosversion kohdalla ei ole vielä varmuutta, voivatko käyttäjät ladata Android-sovelluksia.

Älypuhelin toimii valmistajan omalla PrivatOS-alustalla. Kyseessä on oma versio Android-käyttöjärjestelmästä. Puhelin osaa blokata esimerkiksi sovellusten utelut paikka- ja käyttäjätiedoista. Puhelimen ohjelmisto osaa harhauttaa sovellukset ajattelemaan, että käyttäjä on antanut luvan tietojen luovuttamiseen, vaikka todellisuudessa tietoja ei ole luovutettu.

Ominaisuuksiltaan Blackphone on varsin kilpailukykyinen laite. Siinä on 5,5-tuumainen teräväpiirtonäyttö, 3 gigan keskusmuisti ja 13 megapikselin takakamera. Puhelin tukee pikalatausta ja siinä on monesta nykypuhelimesta uupuva muistiorttipaikka.

Blackphonen hintaa ei ole vielä julkistettu, mutta se asettunee samaan noin 570 euron luokkaan kuin edeltäjänsä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja