Etsijäveljeksille poliisin ansiomitalit – Antti Suanto: "Arvostan tätä todella korkealle"

Etsijäveljeksinä tunnetuiksi tulleet Antti ja Arto Suanto saivat poliisin hopeiset ansiomitalit tilaisuudessa 2. maaliskuuta Tampereella.

Poliisiylijohtaja Seppo Kolehmaisen myöntämät ansiomitalit ojensi Sisä-Suomen poliisipäällikkö Timo Vuola.

– He löysivät sinnikkäällä työllään ja rakentamillaan laitteilla 10 vuotta sitten vesistöön autolla ajaneen vainajan haastavasta paikasta, Vuola perusteli mitalia tviitissään.

Poliisin kunniamerkkejä myönnetään yleensä poliiin henkilöstölle, mutta niitä voidaan muille henkilöille poliisin hyväksi tehdystä ansiokkasta työstä.

Antti Suanto kertoo MTV Uutisille, että kunnianosoitus tuli veljeksille täytenä yllätyksenä.

– Arvostan tätä todella korkealle, hän kertoo.

– Poliisin kanssa toimiessa on käynyt ilmeiseksi, miten korkean ammattitaidon ammattilaisista on kyse. Se nostaa kunniamerkin arvostusta, hän sanoo.

Suannon veljekset ovat lyhyessä ajassa ansioituneet kadonneiden henkilöiden etsijöinä. Viime vuonna he löysivät kaksi kadonnutta henkilöä: Jussi Peltolan ja Juha Laitisen. Peltola oli ollut kateissa lähes 10 vuotta ja Laitinen 15 vuotta.

Etsinnöissä veljekset käyttivät modernia teknologiaa, kuten kaikuluotaimia ja sukellusrobottia. Veljesten löytämän Jussi Peltolan isä aloitti vuodenvaihteessa keräyksen, jonka tuotot 10 000 euroa käytettiin veljesten etsintävarusteiden päivittämiseen.

Veljeksien aikomus on julkisuudessa olleiden tietojen mukaan tehdä uusia kadonneiden etsintöjä keväällä.

Poliisin hopeinen ansiomitali on läpimitaltaan 31 millimetriä. Mitalin etupuolella on kohokuvana poliisin ansioristi ja kääntöpuolella poliisin virallinen tunnuskuvio ja juokseva numero. Ansiomitaliin kuuluu 31 millimetrin levyinen nauha, jossa on vaaleansinisellä pohjalla kaksi tummansinistä raitaa kapeiden valkoisten juovien välissä.

Kadonneiden etsijöinä tunnetuksi tulleet veljekset ovat saamassa jopa 10 000 euron lahjoituksen 1:36
Kadonneiden etsijöinä tunnetuksi tulleet veljekset saivat 10 000 euron lahjoituksen. Rahankeräyksen aloittamisen aikaan julkaistulla videolla näet muun muassa, millaisia laitteita etsinnöissä on tähän mennessä käytetty.

Lue myös:

    Uusimmat