Kiitollinen isä keräsi kadonneita etsiville Suannon sankariveljeksille tuhdin rahapotin – tapasivat nyt ensi kertaa

1:36
Kadonneiden etsijöinä tunnetuksi tulleet veljekset saivat 10 000 euron lahjoituksen. Rahankeräyksen aloittamisen aikaan julkaistulla videolla näet muun muassa, millaisia laitteita etsinnöissä on tähän mennessä käytetty.

Kadonneiden etsijöinä tunnetuille Suannon veljeksille luovutettiin eilen pienkeräyksessä kerätyt 10 000 euroa, joilla hankittiin muun muassa uusi kaikuluotain ja sähköperämoottori etsintöjä helpottamaan.

Rahankeräyksen taustalla oli veljesten löytämän, edesmenneen Jussi Peltolan isä Juha-Pekka Peltola. Keräyksen saatiin kasaan puolessatoista kuukaudessa noin 300 lahjoittajan voimin.

Tapasivat kasvokkain ensi kertaa

Rahojen luovutushetki oli ainutlaatuinen, sillä koskaan aiemmin ei Peltola ollut tavannut kumpaakaan veljeksistä kasvokkain, vaikka puhelimitse he ovat olleet yhteydessä useita kertoja. Juuri puhelinkeskustelujen myötä Peltolalle syntyi ajatus, että veljesten toimintaa tulisi tukea. Veljeksillä oli aikomus päivittää kalustoaan vastaamaan paremmin etsintöjen tarpeita.

– Ilman näitä veljeksiä Jussia ei olisi löytynyt. Haluan tehdä jotain heidän hyväkseen, Peltola kuvaili MTV Uutisille aiemmassa haastattelussa.

– Heidän auttamisensa on minulle sydämen asia.

Peltola kertoi, että pojan löytäminen ja saaminen haudan lepoon oli helpottavaa. Veljesten toiminnan tukemisen hän toivoo auttavan myös muita, joiden läheiset ovat kadonneet.

– Toivon, että he saavat vielä useammalle perheelle tällaisen rauhan kuin me saimme tästä Jussin löytymisestä, Peltola kertoi.

Hankittiin parempi kaikuluotain

Keräyksen tuotot otti vastaan Antti Suanto. Luovutustilaisuuden yhteydessä rahoilla käytiin ostamassa hyvinkääläisestä kalastusalan liikkeestä kaikuluotaimen ja akun tarvikkeineen. Lisäksi etsinnöissä käytettävään veneeseen ostettiin sähköperämoottori ja akku. Ylijäävä osuus rahoista luovutettiin käteisenä veljeksille, jotka hankkivat rahoilla veneeseen itsenäisesti lisää varusteita.

Vierailun yhteydessä Peltola ja Suanto vierailivat Jussi Peltolan haudalla muistamassa tätä kynttilöin ja istahtivat pöydän ääreen keräyksen tulosta juhlistaneille kakkukahveille.

Veljeksille keräyshanke tuli yllätyksenä, Antti Suanto kertoi joulukuussa MTV Uutisille. Hän kertoi, että hankintalistalla oli muun muassa parempi viistokaikuluotainta, jonka korkeampi kuvanlaatu ja suurempi näyttö auttaisivat havaintojen analysointia.

Löytäneet jo kaksi vainajaa

18-vuotias Jussi Peltola katosi Äänekoskella mökkireissun yhteydessä vuonna 2012. Suannon veljekset löysivät hänet kesällä 2021. Sen jälkeen veljekset ovat löytäneet Leppävirralla vuonna 2006 kadonneen Juha Laitisen ruumiin.

Veljesten suunnitelmana on palata keväämmällä uusien välineiden kanssa kadonneiden etsintään.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja