Lähes yhdeksän vuotta kadoksissa olleen Jussi Peltolan isä kiittelee auton löytäneitä sankariveljeksiä: "Kyllä tämä olisi kunniamitalin paikka"

0:24
Veljekset löysivät yhdeksän vuotta sitten kadonneen Jussin ruumiin itsetehdyllä kaikuluotaimella – tältä laite näyttää

Lähes yhdeksän vuotta kadoksissa olleen Jussi Peltolan isä Juha Peltola kertoo MTV Uutisille toivovansa tasavallan presidentiltä kunniamitalia kadonneen poikansa auton löytäneille veljeksille.

– Poliisi on todennut, että vedestä nostettu ajoneuvo on sama kuin Äänekoskella vuonna 2012 kadonneella henkilöllä on ollut käytössä katoamishetkellä, kerrottiin tiedotteessa.

Juha Peltolan pitkä odotus oli raskas. Hän kertoi viikonloppuna MTV Uutisille tuntevansa helpotusta liki yhdeksän vuoden piinallisen odottelun päättymisestä.

Jussi Peltolan auton löysi lopulta kaksi veljestä, jotka olivat itse rakentaneet etsintälaitteet. Inspiraation toimintaansa he olivat saaneet Kadonneet Suomi -tosi-tv-sarjasta. 

Juha Peltolan mielestä veljeksien suorittama etsintä ansaitsisi kunniamaininnan.

– Kyllä tästä voisi tasavallan presidentille lähettää terveisiä, että kunniamitalin paikka tämä olisi. Niin ansiokasta työtä he tekivät, Peltola sanoo.

Peltola kertoi aiemmin MTV Uutisille kiitelleensä veljeksiä myös henkilökohtaisella puhelinsoitolla.

Presidentin kanslian sivuilla kerrotaan, että tasavallan presidentti myöntää Suomessa esimerkiksi hengenpelastusmitalit.

Kunniamerkkejä voivat myös saada esimerkiksi ansioituneet äidit tai virkansa puolesta ansioituneet henkilöt.

Tasavallan presidentti voi antaa myös muita ministeriöiden asetuksissa säädettyjä ansiomerkkejä, kuten esimerkiksi Suomen Punaisen Ristin ansiomerkkejä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja