Tiede paljastaa: Nämä liikkeet saavat naisen parhaiten orgasmiin

2:27

Tutkimuksen mukaan valtaosa naisista kertoi saavansa orgasmin, kun klitorista kosketeltiin. Ei kuitenkaan ole olemassa yhtä oikeaa tapaa tuottaa naiselle nautintoa.

Yllä olevalla videolla seksuaaliterapeutti Elina Tanskanen kertoo, mikä on yleisin ongelma seksissä.

Elokuvien perusteella voisi luulla, että nainen saa tajunnanräjäyttävän orgasmin muutamassa sekunnissa siitä, kun peittoa on alettu heilutella. Todellisuus on kuitenkin toinen, kertoo Health.com-sivusto.

Tutkimukset osoittavat, että suurin osa naisista tarvitsee orgasmin saadakseen ainakin jonkin verran klitoriksen koskettelua kädellä seksin aikana. Ei ole yhtä oikeaa tapaa kosketella, vaan rytmi, liike ja paine riippuvat naisesta.

Journal of Sex and Marital Therapy –lehdessä julkaistussa naisten seksielämään liittyvässä tutkimuksessa kysyttiin yli 1 000 naiselta muun muassa sitä, paljonko koskettelua he tarvitsivat saadakseen orgasmin ja millainen hieronta toi eniten nautintoa. Vastaajat olivat 18-94-vuotiaita.

Klitorista kannattaa kosketella

37 prosenttia tutkimukseen osallistuneista naisista kertoi tarvitsevansa klitoriksen stimulointia saadakseen orgasmin. Toiset 36 prosenttia kertoi, että intiimialueen hively ei ollut välttämätöntä orgasmin saamiseksi, mutta se teki kuitenkin kokemuksesta paljon nautinnollisemman.

Kaksi kolmannesta naisista kertoi, että heidän mielestään parhaalta tuntui ylhäältä alas menevä liike suoraan klitoriksen päällä. 52 prosenttia vastaajista piti eniten pyörivästä kosketuksesta ja kolmannes piti klitoriksen sivulta toiselle suuntautuvasta liikkeestä.

Valtaosa naisista piti melko kevyestä kosketuksesta, ja vain 11 prosenttia halusi, että klitorista painettiin kovemmin.

Valtaosa niistä naisista, jotka pitivät klitoriksen epäsuorasta stimuloinnista, kertoivat nauttivansa siitä, että häpyhuulia kosketeltiin. Noin 30 prosenttia kertoi pitävänsä siitä, että häpyhuulia painettiin yhteen hieman kuin voileipää. Jotkut suosivat alueen koskettelua oikealta ja toiset vasemmalta sivulta.

Ei yhtä oikeaa tapaa

Tutkimusta oli tekemässä lääkäri ja Indianan yliopiston seksuaaliterveyden edistämisen keskuksen johtaja Debby Herbenick.

– Toivon, että tämä tutkimus haastaa uskomukset siitä, että tietyt tavat toimivat kaikille ja että kaikkien tulisi harrastaa seksiä tietyllä tavalla, Herbenick kertoo Health-sivustolle.

Herbenickin mukaan tutkimus edustaa laajemmin naisten mieltymyksiä, kun aiemmat tutkimukset ovat keskittyneet vain nuoriin naisiin tai seksuaaliterapiassa käyviin henkilöihin.

Orgasmin saamiseen ei ole olemassa yhtä oikea tapaa, mutta tutkimuksen mukaan jotkin tavat ovat suositumpia kuin toiset.

Jos siis kaipaat nautittavampaa orgasmia, Herbenick suosittelee kertomaan kumppanille avoimesti, millaisesta kosketuksesta pidät.

Lähde: Health.com

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja