Mainos

Etkö pääse hiihtolomalla rinteeseen? Ei hätää, laskettelukausi jatkuu pitkään – ”Viime vuonna rinteet olivat auki kesäkuussa”

8:22

Huomenta Suomen vieras, Suomen Hiihtokeskusyhdistyksen toiminnanjohtaja Harri Lindfors, vakuuttaa, että hyvin käynnistynyt rinnekausi jatkuu Suomessa vielä pitkään. Vaikka maa jo takapihalla vihertäisi, laskettelurinteet pidetään avoimina pitkälle kevääseen.

Lindforsin mukaan laskettelukausi lähti Pohjois-Suomessa käyntiin jo lokakuun alussa varastoidun lumen turvin. Keski-Suomessa kausi avattiin hieman myöhemmin, mutta lumitilanne on tällä hetkellä hyvä ympäri maan.

– Ihmisillä on vieläkin sellaisia käsityksiä, että se, miltä takapihalla näyttää, on maisema muuallakin. Näin ei kuitenkaan ole, Lindfors kertoo.

Hän vakuuttelee, että vaikka kotipiha olisikin musta, rinteiden tykitetty lumi kestää säänvaihtelua ja kulutusta paremmin. Laskettelemaan voi siis päästä mustasta talvesta huolimatta.

Viime vuonna Saariselällä lasketeltiin vielä kesäkuussa

Lindfors kertoo, että laskettelua pidetään yleisesti koko perheen harrastuksena, jossa vanhemmat voivat harrastaa yhdessä lasten kanssa. Se on erityisen suosittua ajanvietettä nuorison keskuudessa.

– Aloittelijan kannattaa mennä hiihtokouluun, sillä se on oikotie onneen. Kokenutkin saattaa saada hiihtokoulusta uusia oppeja, joten siksi suosittelen niitä, Lindfors kertoo.

Lindforsin mukaan laskettelurinteitä pyritään yleisesti pitämään auki vappuun saakka. Keväällä nurmikko saattaa jo vihertää, mutta jos kovasti rinteeseen mielii, hyvässä lykyssä lasketella saattaa kesän korville asti.

– Viime vuonna Saariselällä laskettiin rinnettä vielä kesäkuussa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.