Mainos

Sapettaako pimeä syksy? Näin talviselta Lapissa näyttää tällä hetkellä!

0:45
Leviä peittää jo talvinen lumipeite – katso kuvasarja!

Siinä, missä Suomen eteläinen osa on saanut viettää arkeaan toistaiseksi harmaassa syyssäässä, maan pohjoisosissa tilanne on aivan toinen. Esimerkiksi Levillä talvi on jo alkanut.

Video: Levillä on jo nyt useita senttejä lunta – katso, miltä paikan päällä näyttää! 

– Täällä on jo ihan täysi talvi, täällä näyttää hyvin talviselta. Viimeisen viiden päivän aikana on satanut 25 senttiä lunta, Levi Ski Resortin liiketoimintajohtaja Marko Mustonen kuvailee.

Parhaimmillaan lämpötila on laskenut Levillä reilusti yli 10 pakkasasteen. Vaikka ero esimerkiksi Helsingin ja Levin välillä on kuin yöllä ja päivällä, sitä se on Pohjois-Suomessakin eri paikkakuntien välillä. Esimerkiksi Rovaniemellä maisemat eivät ole läheskään niin talvenomaiset kuin pohjoisissa osissa Lappia.

Syyslomakausi jouduttivat talvisesongin avaamista

Levi Ski Resort julkisti talvisesongin alkaneeksi jo perjantaina 11. lokakuuta syyslomakauden vuoksi. Luonnonlumen lisäksi laskettelurinteitä on lumetettu säilölumella, mikä mahdollistaa laskettelurinteiden avaamisen haluttuna aikana vuodesta 

Suksien päällä ilakoivat syyslomalaiset ovat viimeisen kahden viikon aikana olleet tuttu näky Levin katukuvassa – eikä ihme: lomalaisia on hellitty upeilla, lumisilla tunturimaisemilla.

– Tänä vuonna kävijöitä on ollut viime vuoteen verrattuna suurin piirtein puolet enemmän, Mustonen kiittelee.

Jutun otsikkoa muokattu 24.10.2019 klo 8.15.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja