Mainos

Viimeinkin kunnon talvimeininki: Lähes kaikki Suomen laskettelurinteet ovat nyt auki

Viimeistään talvisen pakkassään myötä lähes kaikki Suomen hiihtokeskukset ovat saaneet rinteensä avattua laskettelijoille ja lautailijoille. Hiihtokeskusyhdistyksen sivujen mukaan rinteet ovat tänään auki 59:ssä Suomen 63 hiihtokeskuksesta.

– Tänä vuonna maa on ollut hyvin kahtia jakautunut. Pohjoisessa kausi lähti todella aikaisin liikenteeseen ja siellä on ollut hienot kelit koko kauden. Etelä- ja Keski-Suomi taas lähtivät todella myöhään liikkeelle. Laajemmin keskukset saatiin auki tammikuun puolella, kertoo Suomen Hiihtokeskusyhdistyksen toiminnanjohtaja Harri Lindfors.

Vesisade ei innostanut laskettelurinteisiin

Vaikka suurin osa etelän rinteistä oli auki jo tammikuun lauhalla jaksolla, vesisade ja paljas maa eivät innostaneet ulkoilijoita lähtemään rinteeseen.

Nyt tilanne on täysin toinen, kun lunta on etelässäkin parikymmentä senttiä.

– Onhan se kauniimpaa ja innostavampaa, kun on lunta maassa. Jos lunta on viisikin senttiä, on aivan eri fiilis lähteä mäkeen verrattuna siihen, että maa on musta.

Vaikka luonnonlumi innostaa ihmiset rinteeseen, on tykkilumi edellytyksenä sille, että rinteet kestävät.

Lindfors toivoo, ettei pakkanen tästä enää kovin paljon kiristyisi.

– Parikymmentä astetta on sellainen, jossa moni alkaa jo miettiä, tarkeneeko. Toisaalta oikealla pukeutumisella se ei ole vielä mikään ongelma. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.