Mainos

Etiopian turmakone vei mukanaan kymmeniä hyväntekijöitä: Merten suojelija Joanna, pakolaisten ruokkija Michael ja Karoline Norjan Punaisesta rististä

Etiopian turmalennon uhrien joukossa oli uhreja 35 eri maasta. Kenialaisia menehtyi yli 30, kanadalaisia 18, sekä yhdeksän etiopialaista. Pohjoismaisista uhreista neljä olivat ruotsalaisia ja yksi norjalainen

Lentoturmassa menehtyi myös yhdysvaltalaisia, italialaisia ja kiinalaisia matkustajia, kahdeksan kustakin maasta. sekä seitsemän ihmistä molemmista Yhdistyneestä Kuningaskunnasta ja Ranskasta. 

Uhrien joukossa hyväntekijöitä

Lentoturmassa menehtyi muun muassa 22 YK:n eri ohjelmissa työskennellyttä ihmistä. Useat matkustajat olivat matkalla YK:n ympäristökokoukseen.

Uutistoimisto BBC on saanut tietoonsa onnettomuudessa menehtyneiden taustoja, joiden joukossa oli muun muassa ympäristötyöntekijä ja entinen ehdonalaistyöntekijä.

YK:lle työskentelevä 36-vuotias Joanna Toole oli matkalla Nairobiin YK:n ympäristökokoukseen. Hän tutki kalastuksen vaikutusta merten hyvinvointiin. Twitterissään Toole kuvaili itseään ”merten suojelijaksi, rakastavansa joogaa ja suhtautuvansa intohimoisesti maapallon hyvinvointiin”.

Keniassa syntynyt 55-vuotias Joseph Waithaka työskenteli BBC:n uutisen mukaan ehdonalaistyöntekijänä Britanniassa ennen muuttoa takaisin synnyinmaahansa.

– Hän auttoi todella monia lain väärälle puolelle joutuneita ihmisiä, Waithakan poika Ben Kuria kertoi.

Sarah Auffret oli Ranskan ja Yhdistyneen kuningaskunnan kaksoiskansalainen. Auffret työskenteli napajäätiköille suuntautuvan matkailun asiantuntijana ja hän valmistui Plymouthin yliopistosta.

Auffretin työnantaja AECO (Arctic Expedition Cruise Operators) kertoi julkaisemassaan tiedotteessa, että Auffret oli matkalla Nairobin ympäristökokoukseen puhumaan projektista, joka liittyi merten puhtauteen.

Yksi uhreista oli irlantilainen Michael Ryan, kahden lapsen isä, joka työskenteli YK:n Maailman Ruokaohjelmassa. Hänen viimeisin työkohteensa sijaitsi Kutupalongin pakolaisleirissä Bangladeshissa, jossa hän toimi insinöörinä.

Irlannin pääministeri Leo Varadkar ylisti Ryanin työtä ja sen muuttaneen ihmisten elämiä.

Poliitikko menetti perheensä

Slovakialainen parlamenttiedustaja Anton Hrnko kertoi Facebook-päivityksessään, että hänen vaimonsa ja kaksi lastaan menehtyivät kohtalokkaalla lennolla.

– Syvässä surussa ilmoitan, että rakas vaimoni Blanka, sekä poikani Martin ja tyttäreni Michal menehtyivät tänään aamulla Addis Abeban lento-onnettomuudessa, Hrano kirjoittaa.

Menehtyneitä myös Pohjoismaista

Turmassa kuoli myös neljä ruotsalaista, joiden joukossa oli muun muassa ravintola-alan yrityksen Tamarind Groupin toimitusjohtaja, ruotsalainen Jonathan Seex.

Ruotsin pääministerin Stefan Löfven otti osaa omaisten suruun tiedotteessa Etiopiassa tapahtuneesta lento-onnettomuudesta.

– Olemme saaneet tietoomme, että Addis Abeban turmakoneessa oli Ruotsin kansalaisia. Poliisi on ollut yhteydessä menehtyneiden omaisiin. Haluan ilmaista syvän osanottoni ja koko yhteiskuntamme tuen omaisten suruun ja epätoivoon, Löfven sanoo.

Aftonbladet kertoo, että turmassa menehtyi myös 28-vuotias norjalainen Punaisen Ristin työntekijä, Karoline Aadland.


Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja