Australian tulihelvetti tappaa palomiehiä: Samuel, 28, ei ehtinyt nähdä esikoisensa syntyvän – myös Geoffreyn ja Andrew'n pienet lapset menettivät isänsä

0:46
Video paljastaa, kuinka hurjissa olosuhteissa tulipaloja yritetään sammuttaa. Australialaisen paloaseman julkaisemalla videolla näkyy hurja tilanne, kun palomiehet ajavat autolla liekkien seassa.

Jo kahdeksantoista ihmistä on kuollut Australiaa tuhoavissa poikkeuksellisissa maastopaloissa. Ainakin kolme heistä on palomiehiä, jotka menehtyivät karmaisevissa olosuhteissa.

Tiedot palomiesten kuolemaan johtaneista syistä kertovat synkkää tarinaa tulipalojen vakavuudesta. Paloja yritetään sammuttaa pahimmillaan yli 40 asteen helteissä ankarien tuulten ja savun keskellä.

Kaakkois-Australiassa sijaitsevan Uuden Etelä-Walesin osavaltion paloviranomaiset ovat aloittaneet keräyksen kolmen kuolleen palomiehen perheiden hyväksi ja samalla kertoneet, minkälaisissa tilanteissa he menettivät henkensä.

Raskaana oleva vaimo menetti miehensä

Samuel McPaul, 28, joutui pelastajatovereidensa kanssa uudenvuoden aatonaattona Green Valleyn palopaikalla Alburyn lähellä onnettomuuteen.

Ankarat tuulet ovat pahentaneet alueella riehuvia maastopaloja lennättämällä palavaa materiaalia paikasta toiseen. Tuulenpuuskat ovat itsessäänkin olleet tuhoisia, ja yksi voimakkaista puuskista sai otteen McPaulin ja hänen kollegoidensa paloautosta.

Paloauto suistui puhurin seurauksena tieltä ja kieri katon kautta ympäri.

McPaul kuoli ja kaksi muuta pelastajaa loukkaantui.

Uuden South-Walesin paloviranomaiset kertovat, että McPaulin kuolema on valtava isku hänen perheelleen ja palomiestovereilleen. Häntä jäi kaipaamaan vaimo, joka odottaa parhaillaan pariskunnan esikoislasta.

Paloauto suistui tieltä puun kaaduttua

Kaksi muuta palomiestä kuoli aiemmin joulukuussa. Geoffrey Keaton, 32, ja Andrew O'Dwyer, 36, saivat surmansa Sydneyn lähellä Green Wattle Creekissä joulukuun 19. päivä. He olivat paloauton etuosassa, kun ajoneuvo suistui tieltä puun kaatumisen seurauksena.

Geoffrey Keaton Andrew O'Dwyer

Sekä Geoffrey Keaton (kuvassa yllä) että Andrew O'Dwyer (kuvassa alla) olivat perheellisiä miehiä.

Ryhmän kolme muuta jäsentä matkusti auton takaosassa, ja selvisi tilanteesta hengissä.

Myös Keatonin ja O'Dwyerin perheiden auttamiseksi käynnistettiin nyt keräys. Molemmilla oli pieniä lapsia ja vaimo.

Paloesimiehenä työskenneelle Keatonille myönnettiin tänään kuolemanjälkeinen kunniamaininta rohkeudesta. Palopäällikkö Shane Fitzsimmons antoi Keatonin pojalle kunniamerkin tilaisuudessa.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja