Mainos

Kreikkalainen Antonis vältti kuoleman kahdella minuutilla – Lähetti Facebookiin kuvan lentolipustaan kohtalokkaalle ET302-lennolle

1:04

Etiopian lentoturmassa kuolleista ainakin 19:llä oli yhteyksiä YK:hon, kertoo YK:n siirtolaisjärjestön IOM:n johtaja.

Yhteensä 157 ihmistä kuoli, kun Ethiopian Airlinesin matkustajakone putosi maahan pian nousun jälkeen sunnuntaiaamuna. Kone oli matkalla Etiopian pääkaupungista Addis Abebasta Kenian pääkaupunkiin Nairobiin. Kaupungissa on alkamassa tänään YK:n ympäristöohjelman kokous.

Koneessa ainakin 35 maan kansalaisia

Lentoyhtiö kertoo, että koneessa oli ainakin 35 maan kansalaisia. Matkustajista 32 oli kenialaisia ja 9 etiopialaisia. Esimerkiksi kanadalaisia oli 18 ja italialaisia, kiinalaisia ja yhdysvaltalaisia kuitakin 8.

Eurooppalaisia oli useasta maasta, mutta ei Suomesta.

Siirtolaisjärjestön johtajan Antonio Vitorinon mukaan turman jäljiltä on kadoksissa myös lukuisia työntekijöitä YK:n alaisesta maailman ruokaohjelmasta, YK:n pakolaisjärjestöstä, Maailmanpankista ja YK:n ympäristöohjelmasta.

Maailman ruokaohjelman WFP:n johtaja David Beasley vahvisti järjestön seitsemän työntekijän kuolleen.

Turmassa kuolleiden YK:n työntekijöiden tarkkaa määrää on ollut vaikea saada selville, sillä osa on informoinut YK:ta matkasuunnitelmistaan ja osa ei. Lisäksi kaikki eivät ole käyttäneet YK-passiaan matkustaessaan, uutistoimisto AFP:n lähde kertoi.

"Virkailija kehotti rukoilemaan Jumalaa"

Kansainvälisen jätehuoltojärjestön kreikkalainen johtaja kertoo olleensa menossa Addis Abebasta lähteneeseen koneeseen, mutta saapuneensa lähtöportille kaksi minuuttia sen sulkemisen jälkeen.

– Olin vihainen, kun kukaan ei auttanut minua pääsemään portille ajoissa, Antonis Mavropoulos kertoi Facebook-päivityksessään.

"Onnenpäiväni"-otsikon alla julkaisussa kirjoituksessa oli myös kuva miehen lentolipusta.

Mavropoulosin oli määrä osallistua Nairobissa YK:n ympäristöohjelman kokoukseen. Myöhästyttyään alkuperäiseltä lennolta hän hankki lipun myöhemmälle lennolle, mutta lentokenttähenkilökunta esti häntä nousemasta koneeseen. Mavropoulos kertoo, että sen sijaa hänet vietiin lentokentän poliisiasemalle.

– Virkailija kehotti protestoimisen sijaan rukoilemaan Jumalaa, sillä olin ainoa matkustaja, joka ei noussut lennolle, joka on nyt kadonnut, Mavropoulos kertoo päivityksessään.

Lentokenttäviranomaiset selittivät, että he halusivat kuulustella miestä, koska hän oli ainoa lennolta pois jäänyt matkustaja.

– He eivät voineet päästää minua menemään ennen kuin olivat varmistaneet henkilöllisyyteni ja selvittäneet, miksi en noussut kyytiin.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja