Etiopian ja Eritrean väliset taistelut jatkuvat

Etiopian ja Eritrean väliset taistelut maiden välisellä rajalla ovat jatkuneet tänään kiivaina.

Etiopia

Etiopian armeija hyökkäsi voimakkaasti kranaatti- ja tykistötulen tukemana ja ilmoittivat aiheuttaneensa Eritrean joukoille suuria tappioita.

Yhdistyneiden kansakuntien turvallisuusneuvosto antoi myöhään eilisiltana pidetyssä istunnossaan Etiopialle ja Eritrealla 72 tuntia aikaa maiden välisten sotatoimien lopettamiseksi. Päätös astui voimaan aamulla kello neljä Suomen aikaa.

Mikäli maat eivät tottele kehotusta uhkaa YK ryhtyä toimenpiteisiin sodan lopettamiseksi. Britannian YK-lähettiläs Jeremy Greenstockin mukaan tämä tarkoittaa aseiden vientikieltoa. Greenstock myönsi kuitenkin, ettei toimenpide vaikuttaisi välittömästi.

Kaikki turvallisuusneuvoston 15 jäsenmaata äänestivät sen puolesta, että Etiopia ja Eritreaa vaaditaan lopettamaan taistelut ja jatkamaan ongelmiensa ratkomista neuvotteluteitse.

Etiopia ja Eritrea ovat käyneet taisteluja parin vuoden ajan kiistellyistä raja-alueista. Sodassa on kuollut tuhansia ihmisiä kummallakin puolella. Maiden rauhanneuvottelut katkesivat toukokuun 5. päivä.
(STT-AFP-AP-DPA)

Lue myös:

    Uusimmat