Mainos

Etelään sateita ja koleaa, pohjoiseen kesäistä – lakkiaispäivänä epävakaista

Lähipäivien sää on viileää ja ajoittain sateista etenkin maan eteläosassa. Pohjoisessa alkaa lämmetä. Viikonloppu näyttää epävakaiselta.

Keskiviikon vastaisena yönä pohjoisessa käväistään paikoin pakkasella, idässä voi olla hallaa. Sateet jatkuvat keskiviikkona etelässä ja kaakossa.

– Viileintä on etelän sateisilla ja pilvisillä alueilla, alle kymmenen astetta. Pohjoisesta alkaen pilvisyys vähenee ja sää poutaantuu. Jyväskylän pohjoispuolella aurinkoa nähdään jo monin paikoin ja näillä alueilla lämpötila kohoaa yli kymmeneen asteeseen. Länsi- ja Lounais-Lapissa voi olla jo 15 astetta, ennustaa MTV Uutisten meteorologi Markus Mäntykannas.

Helatorstaina sadealue pyörii todennäköisesti edelleen eteläisen Suomen päällä. Lämpötilat jäävät yhä noin kymmeneen asteeseen. Pohjanmaa ja Pohjois-Suomi ovat aurinkoisia ja siellä mitataan yleisesti 15 asteen lukemia, paikoin jo lähemmäs 20 astetta.

Perjantai näyttää yhä sateiselta Etelä- ja Keski-Suomessa. Sadetta voi kertyä kaakossa perjantaihin mennessä toistakymmentä millimetriä. Pohjoisessa on yhä aurinkoista ja lämpötilat ovat jo 20 asteen tienoilla.

Lauantain lakkiaispäivä ja viikonloppu näyttävät epävakaisilta.

– Todennäköisesti sää on aika pilvistä ja sadekuuroja tulee siellä täällä. Tämän hetken ennusteen mukaan päivä on kuitenkin melko lämmin. Poutaisilla alueilla lämpötila on yli 15 astetta ja jos aurinko paistaa, päästään 20 asteen tienoille. Sateessa on koleampaa, sanoo Markus Mäntykannas.

Katso viikon ja lakkiaispäivän paikkakuntakohtaiset ennusteet MTV:n sääsivustolta.

Katso ylhäältä viikon ennuste ja alta lähipäivien alueelliset ennusteet:

Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.