Mainos

Etelä-Afganistanissa otettiin jälleen kiivaasti yhteen

Afganistanin rajuissa tulitaisteluissa on menehtynyt myös kansainvälisen liittouman sotilaita, mutta menehtyneiden kansallisuuksista ei ole annettu tietoja.

Etelä-Afganistanissa puhkesi tänään rajuja taisteluita. Yhteenottoja kuvattiin kiivaimmiksi sitten vuoden 2001, jolloin Yhdysvaltojen johtama liittouma syrjäytti maata hallinneen Taleban-liikkeen.

Afganistanilaisten sotilaslähteiden mukaan ainakin 14 ihmistä kuoli taisteluissa. Taisteluissa kaatui myös kansainvälisen liittouman sotilaita, mutta kuolleiden määrästä tai kansallisuuksista ei annettu tietoja.

Taistelut saivat alkunsa Sanginin alueella maan eteläosassa, kun talebanit hyökkäsivät väijyksistä sotilassaattueen kimppuun. Afganistanin armeijan ja puolustusministeriön tietojen mukaan tulituksessa kuoli ainakin kymmenen talebania ja neljä Afganistanin armeijan sotilasta. Puolustusministeriön mukaan taistelut laantuivat kuitenkin iltapäivään mennessä.

Yhteenotto käytiin vain noin 40 kilometrin päässä Mosa Qalasta, jossa otettiin verisesti yhteen keskiviikkona. Keskiviikon yhteenoton jälkeen julkisuuteen levisi tietoja, joiden mukaan talebanien korkea-arvoinen komentaja mullah Dadullah olisi joutunut vangiksi. Taleban kuitenkin kiisti tänään tiedon.

Dadullahiksi esittäytynyt mies soitti uutistoimisto Reutersille ja sanoi pidättämistään koskevien tietojen olevan "täysiä valeita".

- Amerikkalaiset ja heidän orjansa yrittävät nostaa joukkojensa mielialaa levittämällä vääriä huhuja, soittaja sanoi.

Reutersin mukaan mies kuulosti Dadullahilta, joka kuuluu Talebanin kymmenmiehiseen johtoryhmään. Afganistanin viranomaiset eivät ole vahvistaneet tietoa Dadullahin pidätyksestä.

Yhteenotot talebanien kanssa ovat viime kuukausina kiihtyneet. Sotilasliitto Nato on kasvattamassa rauhanturvaajiensa määrää Afganistanissa 9000 sotilaasta 15 000 sotilaaseen. Tämän jälkeen Afganistanissa on liki 40 000 ulkomaista sotilasta, mikä on suurin määrä sitten vuoden 2001.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.