Mainos

Etan jäseniä pidätetty Espanjassa

Kuusi ihmistä on pidätetty Espanjassa epäiltyinä separatistijärjestö Etan jäsenyydestä. Pidätetyiltä löytyi kotietsinnässä aseita ja käyttövalmis pommi.

Espanjan poliisi on pidättänyt kuusi ihmistä epäiltyinä separatistijärjestö Etan jäsenyydestä. Pidätetyiltä löytyi aseita ja räjähteitä, jotka viittaavat siihen, että he valmistelivat iskua, Espanjan viranomaiset kertovat.

Pidätetyistä kolme on miehiä ja kolme naisia. Pidätykset tehtiin Esoanjan pohjoisosassa, Navarran Pamplonan kaupungin alueella.

Poliisin takavarikoi pidätetyiltä mm. käyttövalmiin pommin. Pommi oli samanlainen kuin se, jota käytettiin Espanjan sosialistipuolueen nuoriso-osaston johtajan Eduardo Madinan murhayrityksessä Bilbaossa, Baskimaassa kaksi päivää sitten. Yritys kuitenkin epäonnistui, Medina säilyi hengissä, mutta menetti iskussa toisen jalkansa.

Eta aloitti väkivaltaiset iskunsa vuonna 1968, jonka jälkeen niissä on kuollut yli 800 ihmistä. separatistijärjestö Eta vaatii istenäisen Baski-valtion perustamista Espanjan pohjoisosan ja Lounais-Ranskan alueelle.

Eta päätti tammikuussa 2000 14 kuukautta kestäneen yksipuolisen tulitaukonsa. Sen jälkeen järjestö on ilmoittanut olevansa 38 ihmisen kuolemaan johtaneiden iskujen takana.

(MTV3-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.