Et kai tee tätä virhettä? Näin laitat ripsiväriä oikein!

Ripsiväri kuuluu lähes jokaisen naisen sekä arki- että juhlameikkiin. Mutta osaatko laittaa ripsiväriä oikein, jotta saisit varmasti parhaimman lopputuloksen? Nimittäin silmämeikin teossa järjestys sekä tekniikka ovat erityisen tärkeässä osassa.

Tiedätkö, millaisella liikkeellä mascara kannattaa levittää? Entä missä vaiheessa meikintekoa ripsiväri kannattaa lisätä? Lue meikkivinkit, jotta saisit parhaimman lopputuloksen silmämeikkiisi!

Näin laitat mascaraa oikein:

Tärkein sääntö: Tee ensin muu meikki, ja levitä mascara vasta viimeisenä.

Levitä mascara aina ensiksi alaripsiin, sitten vasta yläripsiin. Nosta luomea varovasti ylöspäin, jotta saat levitettyä mascaran tasaisesti ripseen. Levitä ripsiväriä tyvestä latvaan pienellä edestakaisella siksak-liikkeellä, harja vaaka-asennossa.

Käytä harjapäätä tarkkaan työskentelyyn ja alaripsien meikkaamiseen. Käännä harja tarvittaessa pystysuoraan asentoon silmän sisä- ja ulkonurkissa olevien ripsien saavuttamiseksi. Kerroksia lisäämällä saat lisää volyymia ja lisänäyttävyyttä ripsiin.

Ovatko ripsesi suorat?

Jos ripsesi ovat piikkisuorat, käytä ripsientaivuttajaa. Muista, että ripset tulee taivuttaa aina ennen ripsivärin levitystä, muuten vaarana voi olla ripsien katkeaminen. Silmäsi näyttävät suuremmilta, kun taivutat ripsesi kolmessa osassa:

1) Aloita taivuttaminen aivan ripsien juuresta ja purista taivuttimia yhteen noin kymmenen sekuntia.

2) Siirry sitten ripsien keskiväliin, purista taivuttamia taas kymmenen sekuntia.

3) Siirry lopuksi lähelle ripsien kärkiä ja taivuta niitä jälleen saman verran.

Jos ripset ovat hyvin jäykät ja suoristuvat heti taivuttamisen jälkeen, käytä vedenkestävää ripsiväriä. Se pitää ripset taivutettuina koko päivän.

Paakkuuntuvatko ripsesi? Jos ripsiisi muodostuu ripsiväriä levitettäessä paakkuja, siisti ripset puhtaalla ripsiharjalla tai ripsikammalla ennen kuin ripsiväri kuivuu.

Vinkkejä ripsivärin käyttöön:

– Jos sinulla on harvat alaripset ja tummat silmänaluset, älä laita alaripsiin ollenkaan ripsiväriä. Ripset varjostaisivat juuri sitä kohtaa, missä alaluomet ovat tummimmillaan.

– Jos ripsiväri suttaantuu päivän aikana luomillesi ja silmien alle, syynä on todennäköisesti luomen rasvaisuus, johon ripsiväri liukenee. Siksi luomet kannattaa pohjustaa ja puuteroida, vaikka et käyttäisikään muuta silmämeikkiä ripsivärin lisäksi.

– Ripsivärillä voi myös korostaa silmien muotoa. Silmien kissamaisen vinoa muotoa voi tehostaa harjaamalla lisäkerroksen ripsiväriä silmien ulkonurkkiin. Pyöreyttä puolestaan saat keskittämällä värin levittämistä ripsien keskiosaan.

– Kokeile rohkeasti levittää mascaraa kerroksittain: levitä esimerkiksi 3–5 vedon verran ripsiväriä toiseen silmään ja vaihda sitten toiseen, ja toista tämä. Näin saat tuuheammat ripset, mutta varo kuitenkin etteivät liiat monet kerrokset ripsiväriä saa silmiäsi näyttämään suttuisilta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja