Espoossa testattiin korona-ajan jalkapallo-ottelua yleisön kera – iso osa noudatti turvavälejä, kaikki eivät

Jalkapalloliigan Hongan ja FC Lahden kolmen kuukauden mittainen odottelu päättyi kaksikon kohtaamiseen lauantaina. Heinäkuussa alkavaan liigaan valmistavana pelinä käyty yhteenotto päättyi lahtelaisvieraiden 2–1-voittoon.

500 katsojalle rajatussa mittelössä selvitettiin korona-ajan turva-asioiden sujumista.

– Tämä oli nyt ensimmäinen lajissaan tällaisilla säädöksillä. Ne tietyt asiat, mitä yritettiin, toimivat, Hongan manageri Hexi Arteva kiteytti.

– Jos pärjäämme Suomen cupissa, pääsemme pelaamaan vielä juhannuksen jälkeen yhden kotipelin ennen sarjan alkua. Voimme tehdä korjausliikkeitä, Arteva jatkoi.

Hongalla on noin 350 myytyä kausikorttia. Lipun FC Lahti -kamppailuun lunasti kuitenkin vain noin 200 katsojaa, joten jostain syystä kausikorttilaiset ja muut eivät löytäneet tapahtumaan. Myynti tapahtui etänä ennakolta tai paikalta viereisen monitoimiareenan sisäkassalta.

Sisäänkäynti otteluun sujui. Jonoja ei muodostunut lainkaan ja portin sisäpuolella tarjottiin käsidesiä.

Äänekkyydestään ja jopa fanaattisuudestaan kuuluja lahtelaiskannattajia ei näkynyt eikä kuulunut tällä kertaa lainkaan.

Kirjaimellisen harvalukuiselle katsomolle kenttä näytti upean hyväkuntoiselta.

– Oli varmaan ensimmäinen talvi koskaan, kun se ei päässyt eikä päästetty jäätymään. Se ei ollut roudassa. Meillä on uusi kentänhoitaja ja hän on tiiminsä kanssa onnistunut hyvin, Hongan Arteva kehui.

Oksat ja hyvää dataa

Iso osa katsojista ymmärsi turvavälien muodostamisen katsomopaikoilla. Osa istui kylki kyljessä ja turhan liki viereistä ryhmää nähden.

Uusi nautinto pienilukuiselle katsomolle oli se, että äänet viheriöltä kantautuivat lehtereille poikkeuksellisen hyvin. Pallon tömähdykset ja pelaajien huudot toisilleen olivat kuin uusi tehostekeino.

Toiselle kolmevarttiselle Honka vaihtoi jokaisen kenttäpelaajansa, lahtelaiset kaksi.

Hongan takalinjoilta ja puolustuspelaamisen ankkureista puuttuivat jälkimmäisessä osiossa muun muassa Tapio Heikkilä, Konsta Rasimus ja kapteeni Duarte Tammilehto.

– Tulos on aina tärkeä, pelaamme aina voitosta. Siinä kävi kaksi sellaista harmillista oksaa – toki hienot viimeistelyt vastustajalta, Hongan Arteva ruoti 1–0-johdon haihtumista.

Hyvääkin Arteva listasi tappio-ottelusta.

– Me saimme 20 kenttäpelaajaa hyville minuuteille. Saimme paljon dataa valmennukselle käyttöön. Että tarvitseeko jotain muuttaa ensi keskiviikon HJK-otteluun.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja