Mainos

Espoon piiritys täysi mysteeri poliisille – mitä nuorukainen teki luksusasuinalueella?

Poliisi joutuu aloittamaan Espoon Suvisaaristossa tapahtuneen piiritystilanteen tutkimisen poikkeuksellisen hämäristä lähtökohdista.

19-vuotias nuorukainen käyttäytyi eilen uhkaavasti Tallholmantiellä sijaitsevan omakotitalon asukasta kohtaan, tunkeutui tämän kotiin ja sytytti ilmeisesti itse talon tuleen. Poliisi löysi nuorukaisen talosta kuolleena tunteja kestäneen piirityksen päätteeksi. 

Poliisilla ei tässä vaiheessa ole minkäänlaista käsitystä siitä, mitä nuorukainen teki harvaan asutulla espoolaisella luksusomakotialueella.

– Tämä on täysi mysteeri meille tällä hetkellä. Emme ole toistaiseksi löytäneet mitään yhdistävää tekijää nuorukaisen ja talon omistajan välillä. Tämä on sellainen kysymys, johon etsimme kiivaasti vastausta, kertoo jutun tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Lauri Hakkala Länsi-Uudenmaan poliisilaitokselta.

Hakkalan mukaan talon asukas kohtasi haulikolla aseistautuneen nuorukaisen talonsa pihalla. Nuorukainen oli tullut paikalle jalkaisin.

– Siinä on ollut lyhyt kohtaaminen, joka on päättynyt siihen, että talon omistaja on poistunut paikalta rauhallisesti. Silloin tämä nuorukainen on tunkeutunut hänen kotiinsa, Hakkala kertoo.

Mitä jätesäkissä oli?

Nuorukaisen retkeä Suvisaaristoon ei selitä maantiedekään.

Hakkalan mukaan nuori mies oli kotoisin pääkaupunkiseudulta, muttei kuitenkaan läheltä tapahtumapaikkaa. Tarkemmin Hakkala ei kerro nuoren miehen asuinpaikasta tämän omaisia suojellakseen.

Kysymysmerkkien joukossa on myös se, miksi nuorukainen kuljetti olallaan jätesäkkiä muistuttavaa kassia.

– Tämäkin on asia, jota tässä tutkinnassa selvitetään. Mikä säkin tarkoitus on ollut, mitä se on sisältänyt vai onko siellä ollut mitään? Kyllä tässä tietysti kysymyksiä herää, miksi tällainen säkki on mukana ollut, Hakkala sanoo.

Erikoinen yksityiskohta tapahtumasarjassa on lisäksi tulipalo, jonka nuorukaisen epäillään sytyttäneen talossa. Hakkalalla ei ole aivan tarkkaa tietoa, kuinka tuhoisa palo oli.

– Savunmuodostusta on ollut talossa runsaasti ja verrattain pitkän aikaa. Siinä vaiheessa, kun havaittiin liekkien loimotusta, poliisi teki päätöksen mennä sisään tarkastamaan tiloja. Käsittääkseni talo ei ollut missään vaiheessa täyden palamisen vaiheessa, Hakkala kertoo.

Poliisi sai hälytyksen Tallholmantielle eilen iltapäivällä kello 16 aikaan. Sisään taloon mentiin kello 21.30, jolloin nuorukainen löytyi kuolleena. Poliisi ei missään vaiheessa saanut yhteyttä nuoreen mieheen.

– Tämä on jotenkin niin merkillinen kokonaisuus. Vaatii kyllä paljon työtä ennen kuin asiat selviävät. Varsinkin nyt, kun tilanne on niin valitettava, ettei tältä nuorukaiselta pystytä enää mitään kysymään, Hakkala sanoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.