Seinäjoen murhamysteerissä erityinen piirre: kadonneen miehen ruumis oli kätketty hyvin erikoiseen paikkaan

Poliisi on antanut lisätietoja marraskuussa kadonneesta ja pari viikkoa sitten kuolleena löytyneen Kai-Pekka Savolaisen, 40, murhatutkinnasta.

Seitsemän kuukautta kateissa olleen miehen ruumis löytyi kesäkuun puolivälissä Seinäjoelta Kasperin kaupunginosasta osoitteesta Kasperinviita 3, talon kellaritiloista. Savolaisen oma asunto sijaitsee aivan löytöpaikan lähistöllä Urpuviita 2:ssa. 

Tutkinnanjohtaja Juha Järvelinin mukaan tutkinnassa on selvinnyt, ettei ruumiin löytöpaikka ole sama kuin henkirikoksen tekopaikka. Näin ollen ruumis on siirretty tekopaikalta löytöpaikkaan.

Järvelinin tietojen mukaan talon kellaritiloihin pääsee vain avaimella ja ovet ovat tavanomaisesti lukossa. 

– Vaikka tilat olisivat lähtökohtaisesti kiinni ja avain tarvitaan, niin voihan tiloihin päästä toisinaan jostakin syystä ilman avaintakin. Siitä ei ole tietoa, onko tämä mennyt näin. 

Erikoinen kätköpaikka

Tutkinnallisista syistä Järvelin ei vielä paljasta tarkalleen, millaisesta kellaritilasta ruumis löytyi. Tutkinnanjohtaja taustoittaa tilannetta vuolain sanankääntein: 

– En voi tässä tapauksessa sanoa muuta, kuin että kyseessä on erikoinen tila, jonka tarkempi määrittely on erinomaisen hankalaa. Tämä voi kuulostaa saivartelulta, mutta en oikeasti tiedä kyseiselle tilalle vakiintunutta nimikettä. Uskon, että tämä rikos selviää ja aikanaan tilankin sijainti tulee sitten ilmi. En tässä vaiheessa tutkinnan vuoksi voisi sanoa, millainen tila on kyseessä ja vaikka voisinkin, en pystyisi sitä tarkasti määrittelemään tai nimeämään.

Talon omistaman Sevas-kotien verkkosivutietojen mukaan talossa on kolme porrashuonetta, viisi asuinkerrosta sekä kellarikerros ja 40 huoneistoa. Kellarikerroksessa on saunat, pesutupa, kuivaushuone, askarteluhuone, kerhohuone ja huoneistokohtaiset verkkokomerot. 

Poliisin mukaan ruumista ei ollut yritetty esimerkiksi peitellä näköhavaintojen estämiseksi, mutta kätköpaikka joka tapauksessa viittaa siihen, ettei rikoksen haluttu tulevan ilmi.

Poliisi epäilee murhaa vainajasta löytyneiden voimakkaan ulkoisen väkivallan merkkien perusteella. 

Pienikin havainto voi johtaa ratkaisuun

Poliisi päätti kertoa tarkempia tietoja ruumiin löytöpaikasta, jotta asiasta havaintoja mahdollisesti tehneet henkilöt olisivat matalalla kynnyksellä yhteydessä poliisin.

Tutkinnassa edetään Järvelinin mukaan vakaasti. Hän uskoo rikoksen ratkeavan.

Kiinniotettuna ei torstaina iltapäivällä ollut yhtäkään epäiltyä. Poliisi pitää omana tietonaan mahdollisten epäiltyjen määrän. 

– Olemme saaneet uusia ja hyviäkin havaintoja. Niin kauan otamme vihjeitä vastaan, kun rikos on selvittämättä. Erityisesti meitä kiinnostavavat havainnot marraskuun 28. ja 29. päivän väliseltä ajalta, tutkinnanjohtaja sanoo.

– Haluaisin muistuttaa, että ihmisillä on taipumus ajatella, ettei omalla vähäpätöisen tuntuisella havainnolla välttämättä ole väliä. On kuitenkin poliisin tehtävä seuloa ja arvioida vihjeet. Toivoisin siis, etteivät ihmiset pitäisi omaa rimaansa liian korkealla havaintojen ilmoittamisessa. Joskus pienikin havainto voi olla olennainen osa suuremmassa palapelissä, ja me osaamme sen  palan sitten laittaa kohdalleen. 

Savolainen oli perheetön mies, joka tutkinnanjohtajan mukaan eli varsin tavallisen oloista keski-ikäisen miehen elämää. Järjestäytyneeseen rikollisuuteen viittaavia tekijöitä ei ole.

Poliisi kaipasi jo aiemmin vihjeitä mieshenkilöstä, joka pyysi 28. marraskuuta iltayöstä Savolaisen naapuria avaamaan kerrostalon ulko-oven. Mies olisi halunnut päästä sisälle Savolaisen asuntoon osoitteessa Urpuviita 2, mutta naapuri ei kuitenkaan suostunut pyyntöön. Tätä miestä ei ole edelleenkään tavoitettu.

Savolaisen henkirikosta koskevat havainnot voi ilmoittaa poliisin vihjenumeroon 0295 447 325 tai vihjeet.pohjanmaa@poliisi.fi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja